Realizovana akcija uređenja prostora NP Prokletije

Tom prilikom je očišćena treća livada u dolini Grebaje, a u planu je čišćenje i drugih djelova parka u cilju podizanja nivoa ambijentalne higijene u ovom zaštićenom prirodnom području
113 pregleda 0 komentar(a)
Akcija čišćenja Prokletija, Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore
Akcija čišćenja Prokletija, Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore
Ažurirano: 08.05.2018. 11:15h

U toku redovnih aktivnosti pripreme za turističku sezonu 2018. godine NP Prokletije izvršio je još jednu u nizu akcija čišćenja prostora nacionalnog parka, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

Kako navode, akciju čišćenja sproveli su nadzornici parka i Služba ambijentalne higijene sa koordinatorom Parka.

Tom prilikom je očišćena treća livada u dolini Grebaje, a u planu je čišćenje i drugih djelova parka u cilju podizanja nivoa ambijentalne higijene u ovom zaštićenom prirodnom području.

Iz JP Nacionalni parkovi su podsjetili da je NP Prokletije osnovan 2009. godina i da se na prostoru Prokletija nalaze brojne prirodne šumske zajednice lišćara i četinara kao i karakterističnih planinskih i visokoplaninskih šumskih i livadskih predjela te da je na teritoriji parka registorvano preko 1.700 vrsta biljaka što prestavlja jednu polovinu flore Crne Gore ili nešto oko jednu petinu ukupne balkanske flore.

"Imajući u vidu brojne prirodne i kulturne vrijednosti na prostoru Parka i značaj zaštite, očuvanja i promocije ovog zaštićenog prirodnog područja, apelujemo na svijest građana da se na odgovoran način odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i odlažu otpad na mjesta namijenjena za to", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: