Rađenović kreše plate rukovodiocima

Budvanski gradonačelnik 2012. vidi kao godinu iskušenja i rigorozne štednje koju će najprije osjetiti zaposleni u gradskoj upravi i javnim preduzećima
92 pregleda 0 komentar(a)
lazar radjenovic, Foto: Savo Prelević
lazar radjenovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2012. 04:28h

Pred Budvom je možda jedna od godina najvećeg iskušenja u njenoj istoriji, godina rigorozne štednje, prekretnica - da li će uspjeti da izađe iz finansijske dubioze i krene naprijed ili će ostati da grca u dugovima.

Optimizam nove opštinske vlasti, koja je prije osam mjeseci preuzela vođenje grada, a koja je za taj kratki period uspjela da vrati 16 miliona eura duga, isplati 15 zarada zaposlenima i time eliminiše kompletan zaostatak o isplatama zarada, daje uvjerenje da će u 2012, “godini stezanja kaiša“, morati svi da zasuču rukave.

Samo pažljivo

Uz najavu smanjenja plata za petinu, gradonačelnik Lazar Rađenović za „Vijesti“ navodi da predstoji smanjenje gotovo svih troškova.

"Sve to radimo s ciljem da nam privremeno smanjenje plata omogući da redovno izmirujemo zarade"

Rađenović kaže da su u opštini odlučni da pristupe takvoj odluci kako bi stvorili ambijent da plate radnicima budu redovne u narednom periodu.

Smanjenje zarada na svojoj koži, kako je kazao prvi čovjek Opštine, najviše će osjetiti rukovodioci, čije će plate biti i najviše umanjenje.

Veće plate na udaru

Već ovog mjeseca, kako je rekao, biće donijeta odluka kojom će se nastojati da se što manje ’pogode’ oni ljudi koji imaju manje plate, dok će onima sa većim primanjima biti više “skresane”.

“Znači, najviše će pogoditi one na rukovodećim položajima, sekretare u lokalnoj samoupravi. Sve to radimo s ciljem da nam privremeno smanjenje plata omogući da redovno izmirujemo zarade”, kazao je Rađenović.

Bonus video: