Državne službe tokom praznika ne rade šest dana

“Neradni dani za Božićne praznike su petak 6. januar – Badnji dan, subota 7. januar i nedjelja 8. januar – Božić“, kaže se u saopštenju
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.12.2011. 11:30h

Neradni dani tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće 1, 2. i 3. januar, odnosno 6, 7. i 8, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

“Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Nova godina praznuje se 1. i 2. januara. Kako prvi dan praznika ove godine pada u nedjelju, neradni dan kao dan državnog praznika smatraće se i utorak 3. januar”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da vjernici pravoslavne vjeroispovjesti, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i za Božić, dva dana.

“Neradni dani za Božićne praznike su petak 6. januar – Badnji dan, subota 7. januar i nedjelja 8. januar – Božić“, kaže se u saopštenju.

Za praznike radiće šest zdravstvenih ustanova

Saopšteno je da su državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

Za novogodišnje i božićne praznike radiće šest zdravstvenih objekata Doma zdravlja Podgorica - Blok pet, Nova Varoš, Stara Varoš, Konik, Tuzi i Golubovci, od sedam do 21 sat.

Izabrani doktori za odrasle radiće u ovim zdravstvenim ustanovama, a za djecu u objektu Nova Varoš.

Izabrani doktori za odrasle radiće u ovim zdravstvenim ustanovama, a za djecu u objektu Nova Varoš.

Centar za laboratorijsku dijagnostiku u zdravstvenom objektu Blok pet radiće svih prazničnih dana, od sedam do do 21 sat, kao i Centar za rentgen i ultrazvučnu dijagnostiku u objektu na Starom Aerodromu.

Jedinica za patronažu radiće prema ustaljenom rasporedu, tako da će se i tokom novogodišnjih i božićnih praznika nalozi primati u zdravstvenim objektima Blok pet i Konik, od sedam do 21 sat.

Terapija će biti u stanu pacijenata, po nalogu izabranog doktora, svakog dana od sedam do 19. sati, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

Bonus video: