Radnici Yumka "poljubili" vrata firme: Zamijenili im bravu

Već 30 godina radim tu i sada su nam zatvorili radna mjesta bez rješenja. Plate nijesmo dobili još od 2005. godine
0 komentar(a)
jumko_1, Foto: V.Belojević
jumko_1, Foto: V.Belojević
Ažurirano: 29.12.2011. 17:13h

Radnici „Yumka”, koji su danas došli na posao, nijesu mogli da uđu u prostorije, jer su na radnji u Ulici bratstva i jedinstva 23 promijenjene brave, lanci i katanci, tako da nijesu mogli da rade.

"Mi smo još ranije saopštili da ključeve prodavnice broj 11 u Podgorici nećemo nikome predati do daljeg sve dok se ne završi sudski postupak između firme “Yumko” i “Marketing eksporta”, te da ćemo s njima raspolagati do daljeg. Pored mene sa ovim su se složili i radnici Milijana Stojanović, Nataša Paunović, Nataša Ražnatović i Neđeljko Vojinović", kazao je poslovođa radnje Ranko Raičević.

Radnici „Yumka” kažu da je njihova firma u sudskom sporu sa “Marketing eksportom” i da je nemoralno predati ključeve radnje trećoj firmi, odnosno firmi “Cambio” iz Novog Pazara, prije no se sudski spor završi.

"I pored toga što je sudski proces u toku naš direktor Ljubomir Peković odjavio je objekat 25. decembra, nas nije obavijestio i prodavnicu predao trećoj firmi. Nama su zatvorili radna mjesta bez ikakvog rješenja", kaže Raičević.

Radnici “Yumka” godinama nijesu dobili platu, ali nijesu željeli da odustanu od svojih prava na rad i nadoknade za posao koji su obavljali.

"Već 30 godina radim tu i sada su nam zatvorili radna mjesta bez rješenja. Plate nijesmo dobili još od 2005. godine. Kao i moje kolege smatram da nije bilo moguće zatvoriti radnju i predati ključeve trećoj firmi dok se na završi spor između Yumka i Marketing eksporta", rekao je Neđeljko Vojinović..

Bonus video: