Izglasan budžet GO Golubovci za 2012: Najavili završetak vrtića

Finansijski plan u iznosu od 2.844.200 eura.su izglasali odbornici vladajuće koalicije DPS-SDP. Odbornici SNP-a, Nove, PzP-a i Narodne stranke bili su uzdržani
264 pregleda 0 komentar(a)
sjednica, GO Golubovci, Foto: Vesko Belojević
sjednica, GO Golubovci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.12.2011. 17:45h

Odbornici vladajuće koalicije DPS-SDP usvojili su na današnjoj sjednici Skupštine gradske opštine Golubovci finansijski plan te GO za 2012. godinu, u iznosu od 2.844.200 eura.

Odbornika SNP-a Jagoša Klikovca zanimalo je da li će 50.000 eura, planiranih za srednju stručnu školu biti jedina investicija u narednoj godini, te šta će biti sa halom na Beglacima, putem Golubovci-Mataguži i fabrikom za preradu voća i povrća

Budžetom su sredstva predviđena za operativne izdatke određena na iznos od 437.200, dok je za kapitalne izdatke planirano 2.407.000 eura.

Odbornika SNP-a Jagoša Klikovca zanimalo je da li će 50.000 eura, planiranih za srednju stručnu školu biti jedina investicija u narednoj godini, te šta će biti sa halom na Beglacima, putem Golubovci-Mataguži i fabrikom za preradu voća i povrća.

Od predsjednika GO Dušana Radonjića dobio je odgovor da je za narednu godinu prioritet završetak izgradnje vodovodnog prstena kroz Zetu, a da za fabriku traže strateškog partnera, kako bi nastavili s radovima.

Uz često ponovljenu konstataciju na sjednici da budžet za 2012. ne bi bio uvećan za oko 200.000 eura da nije bilo zalaganja SDP-a, odbornik te partije Nebojša Matović pitao je Radonjića da li će biti izgrađen i primarni i sekundarni vodovod i da li će mještani sami morati da sprovode priključke do kuća. Od predsjednika GO je dobio odgovor da se primarni i sekundarni vodovod rade, te da će građani sami biti dužni da od šahta do kuće završe preostali dio posla.

Zašto mediji ne prenose sjednice u Zeti?

Odbornik PzP-a Aleksandar Kojičić kazao je da je „frapantna“ činjenica da za izgradnju nekog građevinskog objekta u 2012. nije izdvojen ni dinar, te istakao da je neophodno otvoriti Kancelariju za prevenciju narkomanije u Zeti.

"Zeti su potrebna veća ulaganja u oblasti sporta. Takođe me interesuje zašto Radio Zeta ili neki drugi medij ne prenosi naše sjednice", istakao je odbornik NOVE Momčilo Kukuličić.

Radonjić mu je odgovorio da poziv za sjednicu dobijaju svi elektronski mediji, te da novinari koji prisustvuju sjednici „prenose samo izjave onih koji su im interesantni i imaju šta da kažu, te da je njegova stvar ako se pronalazi na drugoj strani“. Predsjednik GO je naveo da će u narednoj godini biti urađen prostorno-urbanistički plan, budući trg u centru Golubovaca „dobiti obrise“ kroz 50.000 eura koje su za njega planirane, te da će vrtić konačno biti završen.

Odbornici su usvojili i rebalansirani budžet GO Golubovci za 2011. godinu, koji je sa 2.630.929 smanjen na 2.389.470 eura.

Skupština je usvojila i predlog odluke o izmjeni odluke o naknadama odbornicima u Skupštini GO Golubovci. Izmjenom te Odluke odbornicima se, umjesto dosadašnjeg iznosa naknade u visini od dvije najniže cijene rada u Crnoj Gori, propisuje utvrđivanje naknade u mjesečnom iznosu u visini od jedne minimalne neto zarade u Crnoj Gori.

"Budući da je minimalna zarada 30 odsto od prosječne zarade u Crnoj Gori, to primjena predloženog rješenja predstavlja povećanje od oko 30 odsto u odnosu na postojeće stanje", istakla je rukovodilac odjeljenja za ekonomske poslove GO Vesna Maraš.

U sali hladno

Današnja sjednica održana je u gotovo nemogućim uslovima za rad zbog velike hladnoće, te je Matović zaprijetio da će ako se na narednom zasjedanju ponovi isto, zatražiti odlaganje sjednice.

Primjedbu da je “neobično hladno” imao je i odbornik DPS-a Predrag Anđušić, a Kojičić je kazao kako bi “predstavnici vlasti da su izbori, došli kratkih rukava” i predložio da se “za Skupštinu zaduže dugačke gaće”.

Na račun koncesija samo 10.000

Predstavnik Nevladine organizacije “Eko Zeta sport” Toko Raičević kazao je da je 10.000 eura koje će GO dobiti na račun koncesija “minimum minimuma”, jer se dnevno kubici pijeska izvade iz Morače.

"Svi dobro znamo kako sad izgleda Morača, a kako je izgledala nekad. Trebalo bi te ljude napomenuti da ulože nešto u Zetu, makar jedan trg i šahovsku tablu gdje bi se penzioneri mogli rekreirati, a ne da centar okupljanja mladih i starih bude kafana", kazao je Raičević.

On je predložio da se neke lokacije u Zeti idućeg ljeta osposobe za turiste, te da posebnu pažnju treba posvetiti očuvanju Skadarskog jezera.

Bonus video: