EPCG dodijelila stipendije za pet studenata ETF-a

Pravo na dodjelu stipendije imali su redovni studenti završnih godina specijalističkih studija ETF-a, državljani Crne Gore, sa starosnom granicom do 25 godina i prosječnom ocjenom većom od 8,5
216 pregleda 0 komentar(a)
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.12.2011. 14:52h

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Podgroici Filip Radenović, Stefan Vujović, Tamara Bojičić, Vladan Durković i Ivan Stešević dobitnici su stipendija koje dodjeljulje Elektroprivreda Crne Gore.

"U EPCG trenutno radi 250 inženjera sa diplomom ETF-a iz Podgorice, što čini oko 10 odsto ukupnog broja zaposlenih", navodi se u saopštenju EPCG.

"I osnivanje ETF-a je vezano za potrebe EPCG za visokoobrazovanim tehničkim kadrovima. Vjerujem da će i dalje naša saradnja biti plodna i na obostrano zadovoljstvo. Koristim priliku da čestitam našim studentima i zahvalim Elektroprivredi na ovoj značajnoj podršci“, istakao je Zoran Veljović, prodekan za nastavu na ETF–u.

Pravo na dodjelu stipendije imali su redovni studenti završnih godina specijalističkih studija ETF-a, državljani Crne Gore, sa starosnom granicom do 25 godina i prosječnom ocjenom većom od 8,5.

Iznos pojedinačne jednokratne stipendije iznosi 1.000 eura uz obavezu da stipendisti odrade pripravnički staž i svoja prva konkretna profesionalna saznanja kroz rad steknu u jednoj od elektrana, hidroelektrani „Piva“ u Plužinama ili Termoelektrani „Pljevlja“, kazala je Ksenija Radonjić, rukovodilac sektora za ljudske resurse EPCG.

Bonus video: