Radončić ponudio euro za Pobjedu

Sarajevski biznismen ponudio je 2,1 milion investicija i da gradi stambeno-poslovni objekat na vrijednoj lokaciji Pobjede
0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2011. 09:27h

Bosanski biznismen Fahrudin Radončić ponudio je euro za kupovinu većinskih državnih akcija Pobjede i 2,1 milion eura da investira u štampariju i informacionu tehnologiju u trogodišnjem periodu.Najavio je gradnju stambeno-poslovnog objekta na sadašnjoj vrijednoj lokaciji dnevnog glasila.

Sarajevski Avaz traži da država preuzme dugoročne kredite Pobjede kod Erste i Podgoričke banke u nominalnom iznosu od 6,47 miliona eura. Ponudio je da preuzme kratkoročne obaveze preduzeća, koja na kraju novembra iznose četiri miliona eura. Taj iznos podrazumijeva dugovanja radnicima, dobavljačima i državi.

Kompanija Avaz predviđa da smanji broj zaposlenih na oko 170 do kraja 2015. godine.

“Vijesti” prenose podatke koje je zvanično objavila Tenderska komisije za privatizaciju 85,99 odsto državnih akcija Pobjede.

Radončić bi, dakle, da otpusti oko 80 zaposlenih od sadašnjih 250, a u Pobjedi je već prepolovljen broj radnika za nepune dvije godine.

Iz komisije, koju predvodi ministar Milorad Katnić, najavljeno je da će danas razmatrati izvještaj radne grupe koja procjenjuje da li je ponuda sarajavskog Avaza formalno ispravna.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: