Šuković: Od kladionice zaradim do 68.000 godišnje

Čovjek koji vodi lokalnu skupštinu u Kolašinu, Mile Šuković, tvrdi da mu zaradu omogućava dobro poznavanje fudbala
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 02:18h

Prema podacima iz izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera, Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, predsjednik SO Kolašin Mile Šuković Šile je među rijetkim srećnicima kojima se strast prema kladionicama isplatila.

Naime, prvi čovjek kolašinskog parlamenta tokom jedne godine, kako je naveo u svom imovinskom kartonu, na ovaj način zaradio je ništa manje nego 36.000 eura.

On je za “Vijesti” kazao da su podaci na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa tačni i da se odnose na 2010. godinu.

“Svi podaci koje ste tamo pronašli odnose se na prošlu 2010. godinu. Još vam mogu reći da mi ta godina nije bila baš najbolja, kada je riječ o zaradi u kladionicama. Jedne godine zaradio sam čak 68.000 eura, druge godine 28.000, zatim 11.000. Ove godine nijesam baš bio sjajan, svega 6.000 eura. Za sve to imam, naravno dokaze”, kazao je Šuković.

Nekada treba i rizikovati

Tvrdi da mu dobru zaradu omogućava dobro poznavanje fudbala. Prati i „igra“ uglavnom englesku, italijansku i njemačku ligu, a, kako kaže, cijeli život navija za “Partizan”.

“Sugrađanima je poznato koliko sam 'srećne ruke' i da dobro zarađujem na taj način. U popunjavanju tiketa pomaže mi i supruga Nataša. Naučila je uz mene i sada je dobar savjetodavac. Nekada treba i rizikovati, pa se to isplati ili ne isplati, a uvijek računam na novu šansu. Prirodno je da s tim dolaze i prihodi”, rekao nam je Šuković.

Opštinski odbor SDP je protiv Šukovića podnio krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja

Smanjena plata

Šuković je Komisiji prijavio i platu od oko 1.300 eura, koja će biti znatno manja pri sljedećem ažuriranju podataka, jer su lični dohoci zaposlenima u lokalnoj upravi tokom ove godine umanjeni za 30 procenata.

Predsjednik kolašinskog parlameta i njegova supruga imaju još i stan od 52 metra kvadratna, vozi PMV-ford iz 2008. godine, „prihodi od poljoprivrede i drugih djelatnosti“ su mu 1.200 eura, a od „rada u komisijama i odborničkih dodataka“ zaradio je 4.980 eura.

Prema podacima na sajtu Komisije, Šuković je bio i predsjednik Borda direktora Ski-centra “1450 Kolašin” i kako se navodi za tu funkciju nije dobijao naknadu.

Komisija: Nije naveo tačne podatke

“Kao što sam rekao, to su podaci za 2010. godinu. Tada sam bio na čelu Borda direktora skijališta, Više nijesam na toj funkciji. Komisija za sprečavanje konflikta interesa je utvrdila da je to nezakonito”, rekao je Šuković.

Komisija za sprečavanje konflikta interesa je odlukom od 15. aprila ove godine utvrdila da Šuković „kao javni funkcioner krši zakon na način što kao javni funkcioner u izvještaju o prihodima i imovini za 2010. godinu nije naveo tačne podatke, kao i zbog članstva u više upravnih odbora u privrednim društvima u kojima je država, odnosno Opština vlasnik, te zbog članstva u Upravnom odboru privatnog Akcionarskog društva.

Opštinski odbor SDP je protiv Šukovića i tadašnjeg gradonačelnika Milete Bulatovića državnom tužiocu podnio krivičnu prijavu uz sumnju da su zloupotrijebili službeni položaj. Po toj prijavi ljetos je sprovedena istraga poslovanja lokalne uprave u pretkrivičnom postupku, a po nalogu državnog tužioca. Rezultati te istrage nijesu još poznati javnosti.

Bonus video: