Nevrijeme plaže u Budvi pretvorilo u deponije

Najdrastičniji primjer posljedica navremena je kupalište Azuro, na Slovenskoj plaži ispod otvorenog šanka "Trokadero" na šetalištu
129 pregleda 0 komentar(a)
nevrijeme Budva otpad, Foto: Vuk Lajović
nevrijeme Budva otpad, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.12.2011. 14:30h

Nevrijeme koje je protutnjilo Budvom proteklih dana, praćeno jakom burom, bukvalno je pretvorilo gradske plaže u prave deponije, a uzburkano more izbacilo je na tone otpada na pjeskovita kupališta.

Hladni zimski dani nijesu omeli zakupce kupališta da svakodveno, angažovanjem većeg broja radnika započnu veliko "čišćenje".

Najdrastičniji primjer posljedica navremena je kupalište Azuro, na Slovenskoj plaži ispod otvorenog šanka "Trokadero" na šetalištu, na koje je more bukvalno izbacilo nekoliko tona optpada.

"Ovo se ne pamti, od kada sam zakupaca kupališta ovoliko smeća i otpada more nikada nije izbacilo. Bukvalno je plaža bila metar debljine zatrpana otpadom. Ovo danima čistimo, nekoliko kamiona otpada smo već uklonili ali koliko vidite i sami, napravljeno je dva metra visoko i desetak metara dugačko uzvišenje, od sakupljenog otpda. Plažu redovno održavamo, jer nam je to ne samo obaveza, već to tako godinama činimo, i svi znaju da je upravo ovaja dio Slovenske plaže jedna od najuređenijih", kazao je zakupac Branko–Buća Popović.

Da su i ostali zakupci izuzetno revnosni, potvrđuje i to da su plaže gotovo ekspresno očišćene.

Javno preduzeće "Morsko dobro", koje ima dobru saradnju sa svojim korisnicima, gotovo svake godine pred kraj kupališne sezone, podsjeti na sve svoje zakupce da i tokom zimskog perioda kupališta moraju održavati čistim.

Bonus video: