„Orlovi“ iz Nikšića i Crveni krst podijelili poklone djeci

Da čarolija ne bi bila prekinuta i da djeca i dalje vjeruju u Djeda Mraza pobrinuli su se dječji zabavljači Ratko Kraljević i Radojica Stanković
0 komentar(a)
"Orlovi", darovi djeci, Foto: Svetlana Mandić
"Orlovi", darovi djeci, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.12.2011. 19:33h

Dvanaest mališana sa smetnjama u razvoju, koji pohađaju nastavu u specijalnom odjeljenju Osnovne škole „Olga Golović“ u Nikšiću, dobilo je novogodišnje paketiće.

Za poklone su se pobrinuli članovi Samostalne čete izviđača „Orlovi“ i Crveni krst.

„Uvijek su se božićnim i novogodišnjim praznicima pripisivale magične moći. Psiholozi smatraju da djeca treba da vjeruju u Djeda Mraza, a moramo priznati da nema ništa ljepše od djeteta koje istinski vjeruje u čuda”, kazala je defektolog u školi “Olga Golović” Karolina Pajović.

Da čarolija ne bi bila prekinuta i da djeca i dalje vjeruju u Djeda Mraza pobrinuli su se dječji zabavljači Ratko Kraljević i Radojica Stanković, poznatiji kao Šanta Panta. Djeda Mraz je dijelio poklone, a djeca uživala u mini koncertu organizovanom njima u čast.

“I proteklih godina smo organizovali slične akcije, a tako će biti i ubuduće. Ovogodišnja akcija je u sklopu projekta ‘Pružite i njima šansu’, koji je podržan od UNDP-a, a naredne godine planiramo da za njih organizujemo izlet, kao i ljetovanje u Prčanju”, kazao je Marko Burić ispred Samostalne čete izviđača “Orlovi”.

I ove godine za dvanaest mališana i njihove roditelje bilo je organizovano sedmodnevno ljetovanje u Prčanju.

Pajović je zahvalila svim donatorima.

Bonus video: