Inkluzivni dizajn: Izložba radova djece sa posebnim potrebama

Inkluzivni dizajn, projekat Britanskog savjeta posvećen je edukaciji osoba sa invaliditetom u oblasti dizajna i umjetničkih zanata
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2011. 14:57h

Prodajna izložba učesnika kreativnih radionica realizovanih u sklopu projekta "Inkluzivni dizajn" otvorena je u šoping molu Delta siti uz podršku Britanskog savjeta.

Inkluzivni dizajn, projekat Britanskog savjeta posvećen je edukaciji osoba sa invaliditetom u oblasti dizajna i umjetničkih zanata sa ciljem njihovog ekonomskog osposobljavanja i zapošljavanja.

"Ovaj projekat je trajao četiri nedjelje, a radili smo ukrase i predmete od drveta, papira, keramike, tekstila, kože. Kreacija i dizajn su bili naši, odnosno plod naše mašte. Voljeli bi da se ovo nastavi i da ponovo izlažemo svoje radove, a nadam se da će se javiti i dosta ljudi koji žele da nam pomognu i koji će imati razumjevanja za to što mi radimo. Iskoristila bih priliku i da se zahvalim profesoru Igoru Rakočeviću i njegovim saradnicama Evi Trifunović i Ani Pejović, kao i Delta cytiju, Britanskom savjetu i Udruženju mladih Crne Gore", kazala nam je Milka Bošković.

Prodajnu izložbu otvorila je direktor Britanskog savjeta u Crnoj Gori Vanja Madžgalj.

"Ova izložba je po mnogo čemu važna i posebna. Ona simbolizuje želju za prihvatanjem, predstavlja nevjerovatnu kreativnost i želju za stvaranjem osoba sa invaliditetom. Važna je i zato jer podsjeća da svako od nas treba da učini sve što može kako bi se osobe sa invaliditeto osjećale lagdonije, sigurnije, bezbjednije i bolje. Vođeni svojim mentorima učesnici kreativne radionice osnažili su osjećaj pripadnosti, a izložba ima za cilj da skrene pažnju društva na njih", kazala je Vanja Madžgalj.

Kreativnom radionicom ne završavaju se sve aktiovnosti vezane za Inkluzivni dizajn. U planu su i kurs za grafičke operatere, seminar o socijalnom preduzetništvu, te mapiranje, odnosno izrada sveobuhvatne baze podataka o osobama sa invaliditetom i njihovim vještinama.

Galerija

Bonus video: