Vjetar digao krov hangara, plastenik, rušio i stabla

Radnici “Zelenila” posljednjih dana imaju pune ruke posla na uklanjanju štete prouzrokovane olujnim vjetrom
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 18:01h

Jak olujni vjetar je napravio manju materijalnu štetu na krovu hangara Željka Milića, poljoprivrednog proizvođača iz Pothuma u Malesiji.

Kako kaže Milić, vjetar zvani rapša karakterističan za to područje jer za razliku od sjevera dolazi sa istoka, duvao je u tako jakim naletima nalik na tornado.

"Komšije su prošle malo lakše, a osim na hangaru, imao sam štetu na jednom od plastenika sa kojeg je vjetar podignuo najlon. Imao sam i jednu štetu koja je vrlo čudna. Naime, vjetar je počupao lajsnu sa vozila koje je bilo parkirano ispred kuće, a koja je zaprepašćujuća brzina vjetra bila može se procijeniti po tome što lajsne trpe udare u toku vožnje pri brzini od 150 kilometara na čas", rekao je Milić.

U hangaru, ističe, drži pet tona sjemena krompira za naklijavanje, namijenjeno za ranu proizvodnju.

Milić u plasteniku

"Sjeme nije stradalo jer se ispod krova nalazi još jedna zaštita, pa se nadam da ću moći prije kiša koje mogu da nanesu ozbiljniju štetu što se tiče krompira, sanirati jer će narednih dana biti sunčano. Šteta je nanijeta, ali ću ovo shvatiti kao jedan poklon za Novu godinu i da to bude sva šteta za ovu godinu koja je bila jako komplikovana za poljoprivredne proizvođače", istakao je Milić.

Nema para za štetu od grada Poljoprivrednik Albert Camaj, kome je ljetos grad uništio 25 rala lubenica i 100.000 strukova paprika, požalio se da mu šteta koju je Komisija za procjenu štete procijenila na 25.000 eura, još nije nadoknađena.

"Nisu mi uplatili ni cent, iako su mi rekli da će mi dati 2.000 eura", kazao je Camaj.

Vjetar oborio bor iza zgrade "Simpa"

Jak vjetar je oborio drvo pored košarkaškog terena iza zgrade “Simpa” koje je palo na metalnu ogradu terena.

Stanari pomenute zgrade više puta su zvali nadležne institucije da uklone stablo, ali niko nije reagovao. Košarkaški teren je omiljeno igralište na kome se svakodnevno igraju djeca iz kvarta.

Radnici “Zelenila” posljednjih dana imaju pune ruke posla na uklanjanju štete prouzrokovane olujnim vjetrom.

Galerija

Bonus video: