Komisija odlučila: Bardhi ipak krši Zakon

Komisija je tu odluku donijela na osnovu zahtjeva nevladine organizacije Građanska alijansa
0 komentar(a)
Mehmet Bardhi, Foto: Savo Prelević
Mehmet Bardhi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.12.2011. 16:21h

Poslanik Mehmed Bardhi krši Zakon o spriječavanju konflikta interesa, jer je istovremeno i član Upravnog odbora (UO) Fonda za manjine, odlučila je Komisija za sprečavanje sukoba interesa.

Komisija je tu odluku donijela na osnovu zahtjeva nevladine organizacije Građanska alijansa.

Administrativni odbor zaključio je 14. decembra, razmatrajući taj zahtjev, da se nijesu stekli zakonski uslovi za razrješenje Bardhija sa funkcije člana UO Fonda za manjine.

Predsjednik Odbora Radivoje Nikčević naveo je tada da Odbor nema uslova da pokrene postupak za razrješenje Bardhija.

„Čekamo da se završi postupak Komisije za spriječavanje sukoba interesa, i kada oni daju odgovora možemo razmatrati”, kazao je Nikčević.

Bardhi je jedini poslanik koji je zadržao funkciju u UO Fonda za manjine, poslije usvajanja Zakona o sprečavanju konflikta interesa koji predviđa da poslanici ne mogu biti članovi u upravljačkim strukturama.

Ostali poslanici koji su bili članovi Upravnog Fonda ranije su podnijeli ostavke.

Bardhi: Nisam u sukobu interesa

Bardhi je ocijenio inicijativu GA za njegovo razrješenje kao napad na Skupštinu i Fond, navodeći da nije u sukobu interesa.

„Inicijativa je nedobronamjerna, kome je u interesu da derogira parlament. Svjesno ne branim sebe nego dignitet poslanika“, rekao je Bardhi.

On je podsjetio da je za člana UO Fonda izabran kao poslanik.

„Nijesam u sukobu interesa, Skupština me tamo izabrala i ona može da me razriješi. Valjda poslanici imaju veći dignitet jer ih je birao narod, a neke organizacije su nastale sa deset potpisa“, naveo je Bardhi.

GA, kako je kazao, nije dobila novac za svoje projekte i zbog toga je nezadovoljna.

Koordinator GA Milan Radović rekao je novinarima, nakon odluke Odbora, da je Bardhi ispolitizovao inicijativu.

„Žao mi je što Bardhi to shvatio lično. On kaže da mi to radimo jer nijesmo dobili novac što nije istina. Želimo da damo skroman doprinos uređenju ove oblasti“, kazao je Radović.

Bonus video: