Ivica Mueller "sletio" u Taru, "izronio" u Minhenu kao Perica Mikanov

Nakon pola godine razriješena je misterija saobraćajne nezgode koja po više osnova ličila na fingiranu što se na kraju pokazalo tačnim
217 pregleda 0 komentar(a)
Auto Tara, Foto: Obrad Pješivac
Auto Tara, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.12.2011. 13:43h

Državljanin BiH Ivica Mueller, čije je vozilo 14. juna sletjelo u Taru kod mosta na Prenćanima, na putu od mosta na Tari prema Mojkovcu, nađen je živ i zdrav u Minhenu.

Prilikom saobraćajne kontrole, njemački policajci su ga 20. decembra identifikovali iako se krio iza lične karte sa imenom Perica Mikanov. Policajcima je kazao da u vezi saobraćanje nezgode u kanjonu Tare ne zna ništa i da živi u Mostaru sa suprugom Aleksandrom Lojpur.

Nakon pola godine razriješena je misterija saobraćajne nezgode koja je, kako su nam u žabljačkoj policiji kazali, po više osnova ličila na fingiranu što se na kraju pokazalo tačnim i plod je uspješne saradnje Interpola Crne Gore i Njemačke. Njegov nestanak policiji Njemačke prijavila je 20. juna njegova supruga Britta Mueller.

Dežurnoj službi policije u Žabljaku 14. juna oko 23 časa javljeno je da se na osmom kilometru putu od mosta na Tari prema Mojkovcu dogodila saobraćajna nezgoda. Policija na kolovozu nije pronašla gotovo nikakvih tragova kretanja a ispod oko 50 metara okomite litice, potpuno prekriveno vodom u rijeci se nalazilo vozilo Opel korsa, njemačkih registarskih oznaka EBE TP 34.

U vozilu i bližoj okolini lica mjesta policija nije pronašla tijela učesnika nezgode. Izvršenim provjerama došlo se do informacije da je tog dana u 14,30 časova na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja na teritoriju naše zemlje sa tim vozilom ušao državljanin BiH Ivica Mueller. Njegov pasoš pronađen je u unutrašnjosti vozila nakon što je izvađeno iz rijeke.

Vozač, koji je u tom trenutku kretao iza njega a onda nesreću prijavio policiji i ispostavilo se bio saučesnik ovog djela, kazao je policiji da vozač automobila njemačih tablica, koje se kretalo prema Mojkovcu, nije ni pokušao savladati blagu krivinu već je nastavio pravolinijsko kretanje i kroz slobodni prostor između odbojnih greda sletio u vodu.

I pored sumnje u fingiranje organizovano je nekoliko akcija traganja kanjonom Tare u čemu su, pored policajaca i lovočuvara NP "Durmitor" učestvovali i ronioci kluba "Extreme" iz Nikšića.

Bonus video: