Izbor tužilaca: Hadrović, Šekarić i Klikovac

Svi članovi Odbora su podržali Predlog Tužilačkog savjeta, osim Nevena Gošovića i Snežane Jonice iz SNP-a, kao i Koče Pavlovića iz PZP-a, koji su bili uzdržani
151 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 10:08h

Članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu podržali su većinom glasova predlog Tužilačkog savjeta da se za Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju izabere sadašnji Viši državni tužilac Rifat Hadrović, a za Osnovne državne tužioce u Podgorici i Nikšiću, dosadašnji vršilac dužnosti Osnovnog državnog tužioca u Podgorici Ljiljana Klikovac, i sadašnji Osnovni državni tužilac u Nikšiću Stevo Šekarić.

Svi članovi Odbora su podržali Predlog Tužilačkog savjeta, osim Nevena Gošovića i Snežane Jonice iz SNP-a, kao i Koče Pavlovića iz PZP-a, koji su bili uzdržani.

Na pitanje Jonice da li se na objavljeni oglas za imenovanje državnih tužilaca u Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju javilo više kandidata, zamjenik predsjednika tužilačkog savjeta Veselin Vučković je odgovorio da su se Hadrović, Klikovac i Šekarić jedini prijavili za te funkcije.

“ Ipak, oni su svojim radom i dosadašnjim odnosom prema toj funkciji zaslužili da budu izabrani”, naveo je Vučković.

Gošović je pretpostavio da je razlog što su se samo njih troje prijavili za obavljanje tih funkcija “ saznanje ostalih da će se izvršiti reizbor, te da je suvišan njihov trud”.

Bonus video: