Zelena zvijezda i za televiziju Vijesti

Emisija “Boje jutra” na televijiziji Vijesti i urednica Marijana Bojanić nagrađeni su za podršku incijativama iz oblasti životne sredine
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 20:11h

Nevladina organizacija “Grin houm”, misija OEBS-a u Crnoj Gori, Pivara “Trebjesa”, Televizija “Vijesti”, Specijalna Antiteroristička jedinica Uprave policije i Odbor za zaštitu Dragišnice dobitnici su ovogodišnje nagrade za unaprijeđenje i zaštitu životne sredine “Zelena zvijezda 2011”.

Šef Misije OEBS-a Šerunas Adamovičijus primio je nagradu za podršku institucijama i civilnom društvu iz oblasti životne sredine, menadžerka korporoativnih poslova “Trebjese” Natalija Milić za društveno odgovorno poslovanje, dok je NVO “Grin houm” drugi put nagrađen za javni angažman i realizovanje projekata.

Emisija “Boje jutra” na televijiziji Vijesti i urednica Marijana Bojanić nagrađeni su za podršku incijativama iz oblasti životne sredine, komandant SAJ-a Mladen Marković za akciju “Očistimo Moraču”, dok je Velizar Kasalica iz Odbora za zaštitu Dragišnice nagrađen za građansku inicijativu spriječavanja nelegalne sječe šume u zoni nacionalnog parka.

Zelena zvijezda dobila pravi sjaj

Direktorica Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović poručila je da su nagrađeni pomogli možda i više nego same institucije čija je to dnevna obaveza i skrenuli pažnju građanima na ono što su problemi u životnoj sredini.

“Zaista smatram da je "Zelena zvijezda“ možda tek ove godine dobila svoj pravi sjaj, odnosno na pravi način valorizovala nešto što mi prepoznajemo kao društveno odgovorni aktivizam - da i mimo svojih nadležnosti, redovnih obaveza izvršavamno one misije koje su u najboljem interesu i za dobrobit građana Crne Gore”, poručila je Pejović.

Ona je kazala da su dobitnici Zelene zvijezde ustvari grupa entuzijasta koji žele da pokažu da prirodna dobra nijesu sačuvana u onoj mjeri kakva su očekivanja.

Dodjelu nagrada su u Ministarstvu održivog razvoja i turizma organizovali Arhus centri Podgorica i Nikšić, uz podršku Agencije za zaštitu žviotne sredine i Ekološkog pokreta “OZON

Bonus video: