Nova godina na Žabljaku: Apartmani od 35 do 70 eura

Ove sezone dnevni ski-pas na Savinom kuku, kao i prošle godine košta 15 a noćno skijanje sedam eura.
594 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 12:56h

Pravi zimski ambijent vratio je raspoloženje turističkim poslenicima i nadu da će ovaj planinski centar novogodišnje praznike i sezonu zimskih sportova dočekati sa dosta snijega, neophodnog da popune kapacitete i pruže kvalitetan doček i uslugu zašto su se, kako kažu, kvalitetno pripremili, cjenovnike zadržali na prošlogodišnjem nivou, ponegdje ih i snizili i tako se prilagodili aktuelnom ekonomskom trenutku.

"Tokom novogodišnjih praznika smeštaj u dvokrevetnim sobama žabljačkih hotela kreće se od 25 do 40 eura, zavisno od broja zvjezdica. U apartmanima i poluapartmanima cijena je u rasponu od 35 do 70 eura.

Nakon praznika cijene su u prosjeku za 20 posto niže. Najam kreveta u privatnom smještaju je od 10 do 15 eura. Slobodnih mjesta još ima", kaže direktor lokalne TO Boro Nikolić i dodaje da su skijališta potpuno spremna, staze pripremljene i da prvog dana narednog vikenda i zvanično počinje sezona skijanja na Savinom kuku i Javorovači.

Nikolić kaže da se sa oko pola metra novog snijega pojačalo interesovanje za odmor na Durmitoru i da su na skijalištima zadržali kontinuitet cijena ski pasa ali da će narednog vikenda važiti promotivne cijene, na Savinom kuku deset a na Javorovači pet eura dnevno.

"Ove sezone dnevni ski-pas na Savinom kuku, kao i prošle godine košta 15 a noćno skijanje sedam eura. Sedmični je niži za deset posto i košta 80 eura a mališani na bebi liftu skijaju besplatno.

Na Javorovači dnevni za odrasle košta osam, poludnevni i dječiji pet. Sedmodnevni košta 48, deset dana skijanja 64 eura. Nudi se i kombinacija najma ski opreme i ski pasa", kaže Nikolić.

"U 'Planinci', sa svečanom novogodišnjom večerom, trodnevni aranžman po osobi košta 270, pet dana 340 a sedam 410 eura. U tom hotelu završava se kompleksna zamjena enterijera u sobama a za praznike nastupaju Ana Bekuta, Nina Žižić, OK bend i NIK bend.

U 'Polar staru' u periodu 30. decembar 03. januar polupansion po osobi košta od 320 u dvokrevetnoj do 480 u dupleks apartmanu. U cijenu je uračunata svečana večera a u muzičkom programu nastupaju Jadranka Barjaktarević, Milica Todorović i Bego bend.

U 'Ski hotelu', pored bazena i saune za dodatnih 50 eura odganizuju doček nove godine uz živu muziku. Muzika uživo čuće se i iz hotela 'Žabljak', 'Enigme', novootvorenog 'Soa' ali i iz restorana 'Javorovača' i 'Zlatni papagaj'.

Doček nove godine organizuju i u noćnim klubovima i kafeima 'Oro', 'Čudna šuma', 'Rojal', 'Manini' i 'Siti'. Na skijalištima se takođe organizuju doček nove godine, kompilaciju provoda u nekom od restorana na Savinom kuku i Javorovači i noćnog skijanja na osvijetljenim stazama", kaže Nikolić.

On je dodao da će se ovih dana pristupiti ukrašavanju grada i da će svoj doprinos uspješnom odvijanju sezone kvalitetnim servisom uobičajeno dati subjekti koji se bave održavanjem puteva, elektrodistribucija i komunalne službe.

Galerija

Bonus video: