Dinošina pomoćnica: Dobri smo sa Cimbaljevićem

Radošević-Marović saopštila je da nijesu tačni navodi aktivista NVO LGBT Foruma progres da sa Ministarstvom nemaju adekvatnu saradnju
59 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2011. 09:14h

Pomoćnica ministra za ljudska prava Blanka Radošević Marović saopštila je da je tromjesečna kampanja tog Vladinog resora, namijenjena podizanju svijesti u borbi protiv diskriminacije i homofobije, koštala 54 hiljade eura.

Taj podatak ministar Ferhat Dinoša nije iznio na kontrolnom saslušanju na Odboru za ljudska i manjinska prava krajem oktobra, pa je to umjesto njega juče uradila Radošević Marović.

Ona je članovima Odbora na dvadesetominutnoj sjednici kazala da kampanja nije bila osmišljena da direktno promoviše marginalizovane grupe, već Zakon o zabrani diskriminacije.

Radošević-Marović saopštila je da nijesu tačni navodi aktivista NVO LGBT Foruma progres da sa Ministarstvom nemaju adekvatnu saradnju.

Tim povodom, ona je članovima Odbora pokazala dokumentaciju na osnovu koje se, kako je naglasila, “jasno vidi da saradnja postoji”.

“Ne direktno sa ministrom, ali sa predstavnicima ministarstva i sa mnom da. Izvršni direktor Foruma progres Zdravko Cimbaljević bio je polaznik naše prve radionice koja se bavila pravnim okvirom zaštite od diskriminacije”, kazala je Radošević-Marović.

Ne možete birati ko će da vas primi

Ona je istakla i da je u razgovoru sa Cimbaljevićem insistirala na tome da na sljedećoj radionici on predstavi svoju organizaciju, što se, po njenim tvrdnjama, nije desilo.

Dinošina pomoćnica je, reagujući na optužbe aktivista Forum Progresa da ih Dinoša nikada nije primio, kazala: “Sasvim je dovoljno to što LGBT aktivisti imaju sa mnom redovnu komunikaciju”.

“Ne možete birati ko će da vas primi. Vrlo je bitno da vas primi onaj ko može da vam pomogne i sa kim možete završtiti posao”, poručila je ona.

Bonus video: