Do pivskih sela se može samo pješke

Magistralni putevi Nikšić-Plužine-Šćepan Polje i Nikšić-Šavnik koje održavaju ekipe “Crnagoraputa”, su prohodni
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 18:32h

U Pivi je, prema riječima direktora Komunalnog preduzeća iz Plužina Radenka Živkovića, većina lokalnih puteva neprohodna.

“Čekamo da se stabilizuje vrijeme i onda krećemo sa čišćenjem puteva, jer bi sada to bio uzaludan posao. Što se tiče samih Plužina, tamo su svi putevi očišćeni i sve je pod kontrolom”, kazao je “Vijestima” Živković.

Kada je u pitanju šavnička opština, situacija je mnogo bolja.

„Mašine su već na terenu i prvo raščišćavamo prioritetne putne pravce kako bi djeca mogla nesmetano da idu u školu”, kazao je Velimir Šobić, direktor JP „Održavanje i izgradnja“, u čijoj nadležnosti su lokalni putevi.

Magistralni putevi Nikšić-Plužine-Šćepan Polje i Nikšić-Šavnik koje održavaju ekipe “Crnagoraputa”, su prohodni, ali se vozačima ne preporučuje da krenu na put bez zimske opreme.

U opštini Nikšić svi putevi su prohodni, a radnici Komunalnog preduzeća su čistili kako glavnu, tako i sporedne ulice, dok su privatnici, radnici ili dodatno angažovana radna snaga, čistili prostor ispred njihovih radnji.

“Nijesam zadovoljan opremom koju imamo, ali situacija je takva kava je, a mi smo svu postojeću opremu doveli u funkcionalno stanje. Nabavili smo i dovoljno soli i rizle”, kazao je direktor nikšićkog Komunalnog preduzeća Miodrag Muratović.

Obavezna zimska oprema

Uprkos sniježnom pokrivaču koji je u gradu dostigao visinu oko 10-tak centimetara, a u brdskom i planinskom području i nekoliko centimetara više, putevi u bjelopoljskoj opštini su prohodni, ali je obavezna zimska oprema.

Bijelo Polje, foto: Beća Čoković

Mehanizacija komunalnog preduzeća „Lim“ prema riječima rukovodioca puteva, grijanja i građevinarstva u preduzeću Mervana Hasanovića,očistila je sve gradske i prigradske ulice i putni pravac Srđevac-Lozna-Sušica i spremna je da interveniše ondje gdje je potrebno.

“Uvedeno je neprekidno dežurstvo, a ranije je na kritičnim mjestima izbačen materijal za posipanje puteva, kako bi se saobraćaj na području opštine obavljao bez zastoja. Inače, na području Vraneške doline angažovana je mehanizacija tamošnjih mještana tako da se i na tom području saobraćaj odvija bez problema” kazao je Hasanović.

Galerija

Bonus video: