Opet odloženo saslušanje Željezaraca

Vojinović smatra da je, imajući u vidu situaciju u Željezari u kojoj je proglašen bankrot, dalje vođenje postupka nepotrebno
81 pregleda 0 komentar(a)
Željezarci, Foto: Svetlana Mandić
Željezarci, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.12.2011. 12:45h

Saslušanje članova Izvršnog odbora Sindikata Željezare i Radventa, koje bivši vlasnik MNSS tereti da su 28. septembra prošle godine ušli silom i pod prijetnjom i prisilom prinudili direktora i članove Odbora da prekinu radni sastanak i napuste zgradu, odloženo je zbog nedolaska većeg broja okrivljenih za 26. januar.

Od 16 sindikalaca na glavnom pretresu se pojavilo njih sedam jer za ostale nema dokaza da su uredno obaviješteni o održavanju pretresa.

Početkom novembra adbokat okrivljenih Milan Vojinović tražio je izuzeće sudije Ivana Perovića zbog, kako je kazao tada, nejednakog tretmana prema okrivljenima i oštećenima.

“Zahtjev za izuzećem sudije je odbijen bez ikakvog obrazloženja. Predsjednik suda je tako odlučio, a smatram da je mogao i drugačije. Sudu se u ovom slučaju, ne znam zbog čega, žuri. I ja sam dobio poziv prije sedam dana.

Vjerovatno ćemo tražiti delegiranje drugog suda jer nam ništa drugo ne preostaje”, kazao je Vojinović nakon odlaganja pretresa.

Vojinović smatra da je, imajući u vidu situaciju u Željezari u kojoj je proglašen bankrot, dalje vođenje postupka nepotrebno.

“Mislim da je ovaj slučaj bespredmetan s obzirom da je potvrđen bankrot Željezare i da MNSS nije više u igri. Mislim da se oni nikada neće ni pojaviti i ovaj proces nema smisla ali sud i tužilac istrajavaju” , kazao je Vojinović.

Na prvom glavnom pretresu saslušana su četvorica, od 16, okrivljenih sindikalaca.

Svi okrivljeni su negirali krivicu i istakli da nije bilo ni sile ni nasilja, već da su svojim činom „zaštitili poslovodstvo od posljedica do kojih bi došlo da su umjesto njih ušli, s pravom, izrevoltirani radnici“.

Oni su tada kazali da je tužilac zamijenio teze i da je „sreće trebalo bi da se sudi onima koji su ovu sirotinju uništili“, kao i da poslovodstvo treba da im bude zahvalno jer su im „spasili glave“, a oni ih zbog toga tuže.

Bonus video: