Vlasnik parcele u Kamenarima zatvorio put

Mještani su se žalili hercegnovskoj Komunalnoj policiji, koja je utvrdila da je lokalni put izgrađen na privatnoj parcel
111 pregleda 0 komentar(a)
Kamenari, Put,, Foto: Slavica Kosić
Kamenari, Put,, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.12.2011. 09:47h

U Kamenarima, u naselju koje stari mještani zovu Bare, sa magistrale se odvaja put na čijem su početku postavljeni metalni stubovi.

Time je velikom broju stanovnika naselja onemogućeno da automobilom dođu do svojih kuća i, što je još veći problem, da kamionima dovezu namještaj ili druge kabaste stvari.

Mještani su se žalili hercegnovskoj Komunalnoj policiji, koja je utvrdila da je lokalni put izgrađen na privatnoj parceli i da vlasnik može da zabrani prolazak preko njegovog posjeda.

Parcela od 308 kvadrata, koja je ranije bila uknjižena na opštinu Herceg Novi, je prije tri godine vraćena vlasniku. U vrijeme dok je to bila opštinska zemlja, put su slobodno koristili svi mještani. Ne mireći se sa zabranom korišćenja puta, stanovnici su se žalili Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

Glavni opštinski administrator Tomica Milošević objašnjava da je lokalni put bio ucrtan u DUP “Jošica” i da na osnovu toga on mora biti otvoren za sve korisnike bez ikakvih uslovljavanja. Takvo tumačenje stiglo je i iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Bonus video: