Srce otkazalo nakon porođaja

Ljekari nijesu upozorili roditelje da je njeno stanje tokom trudnoće i nakon porođaja bilo izuzetno loše
182 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.12.2011. 09:27h

Porodica preminule Nađe Vuković-Buturović (22) ni nakon pet mjeseci ne može da otkrije razlog njene smrti neposredno nakon porođaja i liječenja u Kliničkom centru Crne Gore, 27. juna ove godine.

Odgovore su tražili i od rukovodstva Kliničkog centra Crne Gore, gdje se Nađa najprije porodila, a onda i liječila zbog problema sa srcem, ali, kako tvrde, bezuspješno.

"Ne možeš do direktora (dr Milan Mijović) da dođeš. Bili smo jednom kod njega i rekao je da ćemo što prije dobiti dogovore, a evo peti mjesec kako nema glasa od njih. Svaki dan zovem, i sve što mi kažu da nema novosti" kaže otac pokojnice Milivoje Vuković.

On kaže da su tek nakon njene smrti saznali da je imala rubeole i virus koksaki, te da ih ljekari nijesu upozorili da je njeno stanje tokom trudnoće i nakon porođaja bilo izuzetno loše.

"Znali su da mi je dijete u takvom stanju i niko ništa nije rekao. Pitao sam i tokom trudnoće da li je potrebno da je vodimo u Beograd, ali su kardiolozi kazali da nema potrebe, jer to ide nabolje. Sve su govorili da sačekamo da se porodi, a tada je bilo kasno" kaže Vuković.

On objašnjava da su Nađini zdravstveni problemi počeli tokom trudnoće, kada je imala aritmiju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: