Glavni grad: Dodatak za impresivna dostignuća nije plaćen

Iz Glavnog grada su reagovali na tekst „Migo, ipak, platio rezultate za ponos?"
0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2018. 18:06h

Iz Glavnog grada su u reagovanju na tekst „Migo, ipak, platio rezultate za ponos?”, objavljen u jučerašnjim “Vijestima”, istakli da nijesu platili dodatak na 16 strana u Dnevnim novinama 14. i 15. aprila.

„Sredstva koja je Glavni grad objavio odnose na objavljivanje Odluke o raspisivanju međunarodnog arhitektonsko-urbanističkog konkursa za uređenje prostora Sadine, objavljivanje nacrta DUP-a ‘Titeks’ i DUP-’A zona centralnih djelatnosti’, podlistka za Dan Službe zaštite, kao i objava u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama”, navode iz Glavnog grada.

U tekstu u „Vijestima” navedeno je da je Glavni grad u aprilu za javno oglašavanje u Dnevnim novinama potrošio 4.961 euro, ali nije navedeno da je tim novcem plaćen dodatak.

“Podsjećamo da uprava Glavnog grada informiše građane u koju svrhu su utrošena sredstva. Uprava Glavnog grada, poštujući zakone i načelo transparentnosti, redovno objavljuje izvode iz analitičkih kartica, isto kao što daje odgovore na postavljena pitanja novinara blagovremeno i istinito. Ne postoji logičan razlog da u ranijem odgovoru novinaru ‘Vijesti’ navedemo da je dogovoreni, po vama sporni, dodatak o zaista impresivnim postignućima aktuelne gradske uprave, izvršen bez naplaćivanja usluga, a da to nije istina”, navode iz PG biroa. Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u vrijeme predizborne kampanje zabranjeno je reklamiranje.

Izbori u Glavnom gradu i nekoliko opština u Crnoj Gori raspisani su 17. marta.

Zakonom je precizirano da je državnim organima i lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama zabranjeno vođenje medijskih i javnih kampanja u ime ili za potrebe političkih subjekata od raspisivanja do dana održavanja izbora.

Iz Glavnog grada tvrde da nijesu prekršili član 27 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kojim je precizirano da je “zabranjeno plaćeno reklamiranje u Crnoj Gori državnih organa i organa lokalne samouprave, javnih preduzeća, javnih ustanova i državnih fondova, koje na bilo koji način može favorizovati političke subjekte ili njihove predstavnike u toku izborne kampanje”, jer nije plaćen

Bonus video: