Nevrijeme uništilo pristanište u Tivtu

Daske i djelovi željeznih nosača koji su činili pristanište su plutali okolnim akvatorijumom ili su bili izbačeni na nekoliko mjesta po obali
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 13:40h

Snažni valovi nošeni olujnim jugom potpuno su u ranim jutarnjim satima uništili želježno-drvenu konstrukciju pristaništa ispred zgrade Pomorskog-brodarskog društva „Delfin“ u tivatskom naselju Seljanovo.

More je pokazalo svoju moć razorivši ranije već korozijom oštećenu metalnu kontrukciju mula, pa su željezni nosači iskidani i otrgnuti sa pilona koji su ih nosli, a drvena platforma mula je takodje potpuno razorena.

Daske i djelovi željeznih nosača koji su činili pristanište su, nakon što se nevrijeme smirilo, plutali okolnim akvatorijumom ili su bili izbačeni na nekoliko mjesta po obali.

„Prije samo nekoliko dana, nakon dužeg čekanja, krenule su pripreme za obnovu ovog mula u saradnji sa Opštinom Tivat i „Morskim dobrom“.

Opština je od „Morskog dobra“ donila na raspolaganje 50 hiljada eura namijenjenih sanaciji pristaništa ispred naše zgrade, a mi smo u medjuvremenu završili kompletu projektnu dokumentaciju za njegovu obnovu i dostavili je lokalnoj upravi.

Nevrijeme je medjutim, bilo brže i sada je mulo potpuno uništeno.“- kazao je „Vijestima“ član uprave Jedriličarskog kluba „Delfin“ Robert Farkaš.

On je izrazio nadu da će Opština, „Morsko dobro“ i jedriličari koji su u granicama svojih skromnih mogućnosti do sada u više navrata „krpili“ staro pristanište, sada napokon ozbiljno pristupiti njegovoj sanaciji jer je bez mula, značajno otežan rad JK „Delfin“ i organizacija bilo kakvih većih jedriličarskih takmičenja u Tivtu

Galerija

Bonus video: