MANS: Tužićemo Upravu policije i državu zbog mejlova

U ovoj NVO smatraju da je policija povrijedila "čast i ugled" njene izvršne direktorke i njenih aktivista , jer su "predstavljeni kao osobe povezane sa organizovanim kriminalom"
0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.12.2011. 19:42h

Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) tužiće Upravu policije i državu Crnu Goru zbog neovlašćenog pristupa mejlovima ove nevladine organizacije.

MANS je u saopštenju naveo da će tužbom tražiti naknadu nematerijalne štete zbog "povrede prava ličnosti, nezakonitim pristupom podacima iz internet komunikacije".

Podsjeća se da je prilikom nedavnog saslušanja izvršne direktorke MANS-a Vanje Ćalović, povodom postavljanja snimka svadbe kontroverznog biznismena iz Rožaja Safeta Kalića na Interenet, policija potvrdila da ima "podatke o internet komunikaciji" sa mejl adrese te nevladine organizacije.

"Nesporno je da su službenici policije neovlašćeno i samoinicijativno kršili pravo na privatnost Vanje Ćalović i aktivista MANS-a, koje je zaštićeno Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i Ustavom Crne Gore", navodi se u saopštenju.

U ovoj NVO smatraju da je policija povrijedila "čast i ugled" njene izvršne direktorke i njenih aktivista , jer su "predstavljeni kao osobe povezane sa organizovanim kriminalom".

U tom smislu objašnjeno je da su aktivisti MANS-a javnosti predstavljni kao osobe prema kojima se "primjenjuju specijalne istražne mjere, koje se inače koriste prema licima osumnjičenim za krivična djela organizovanog kriminala."

Bonus video: