Akcija "Petarda" na Žabljaku i Cetinju

Pejović je kazao da će se akcija odvijati kroz kontrolu vozila, pijačnog prostora, autobuske stanice, trgovninskih radnji i kroz grad
52 pregleda 0 komentar(a)
petarda, Foto: Luka Zeković
petarda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.12.2011. 14:00h

U cilju sprečavanju distribucije i korišćenja pirotehničkih sredstava i ove godine pokrenuta je akcija "Petarda" koja će trajati do sredine januara naredne godine.

Na Žabljaku je održan sastanak štaba akcije štab koji sačinjavaju predstavnici policije, komunalne policije, komunalne i tržišne inspekcije i medija.

"Naš zadatak je da u okvirima svojih nadležnosti preventivno i represivno djelujemo na sprečavanju upotrebe tih sredstava koja, uglavnom kod djece, zbog neznanja i nepažljivog rukovanja, uzrokuju opekotine, oštećenje vida i sluha, povrede prstiju i glave, izazivaju požare i eksplozije i dovode do narušavanja javnog reda i mira",, kazao starješina u policijskijskoj ispostavi Duško Pejović koji je sa kontakt policajcima Milovanom Ostojićem i Ratimirom Stijepovićem posjetio OŠ "Dušan Obradović" gdje su đacima podijelili edukativni matrerijal u informisali ih o opasnostima koje prijere od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Pejović je kazao da će se akcija odvijati kroz kontrolu vozila, pijačnog prostora, autobuske stanice, trgovninskih radnji i kroz grad kao i da će u tom smislu biti istaknuti plakati sa porukama i apelima ali i upozorenjima o posledicama koje niko ne želi tokom najveselijih praznika.

Priključila se i cetinjska policija

Akciji “Petarda”, koju crnogorska policija sprovodi s ciljem da spriječi ilegalnu prodaju petardi, pridružila se i Ekspozitura policije Cetinje.

Cetinsjki policajci održali su zajednički sastanka sa predstvanicima komunalne i tržišne policije, cetinjskih škola, Doma zdravlja i medija.

Komandira cetinjske policije Ivan Raičević, kazao je da ce policija zajedno sa ostalim službama u narednih mjesec, koliko traje akcija, sprovoditi detaljnu kontrolu svih mjesta na kojima postoji mogućnost da se prodaju petarde i slična nedozvoljena pirotehnička sredstva.

Raičević ocekuje da će akcija „Petarda“ na Cetinju, rezlultirati značajnim smanjenjem prodaje i upotrebe nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.

Bonus video: