Novac od igara na sreću članovi komisije dijele sebi i prijateljima

“Šta sam trebao, ako neko ima dobar projekat, a zato što sam dobar sa njim da mu ne dam, da ga eliminišem?”, naglasio je Radulović
52 pregleda 0 komentar(a)
novac, pare, euro, Foto: Yaymicro.com
novac, pare, euro, Foto: Yaymicro.com
Ažurirano: 16.12.2011. 08:49h

Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović kategorično je ustvrdio da nije u konfliktu interesa, jer je kao član komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću dodijelio svojoj organizaciji 46.000 za dva projekta.

Radulović je kazao i da nije bilo nepotizma, jer je još 50.000 hiljada dodijeljeno njegovim bliskim saradnicima iz NVO Institut Alternativa i Centar za građansko obrazovanje.

“Nijesam u konfliktu interesa, jer postoji interno pravilo da kada komisija odlučuje o projektima ljudi koji su u komisiji, zainteresovana strana se izuzima od odlučivanja. U toj situaciji, ja bukvalno izlazim napolje, i izuzimam se od odlučivanja. Projekti sa kojima sam konkurisao bili su dobro ocijenjeni, i tamo gdje sam bio u prilici da odlučujem, kada je o njima bilo riječ, doslovce sam napuštao prostoriju”, kazao je Radulović.

Upitan da objasni da li su tačne spekulacije iz dijela civilnog sektora da je prijateljima i saradnicima dodijelio državni novac, Radulović je kazao kako takve tvrdnje ne stoje.

“Šta sam trebao, ako neko ima dobar projekat, a zato što sam dobar sa njim da mu ne dam, da ga eliminišem?”, naglasio je Radulović.

On je, zajedno sa još 14 članova Komisije raspodijelio 2.450.000 eura na 350 projekata sa kojima je apliciralo preko 300 organizacija.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: