Doček Nove godine: Bez slavlja na gradskom trgu u Podgorici

Na podgoričkom Trgu Republike građani su posljednji put dočekali 2006. godinu
349 pregleda 0 komentar(a)
Trg Republike, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Trg Republike, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.12.2011. 17:08h

Kako je i ove godine izostao svečani doček na gradskom trgu, Podgoričani, kao i oni koji se odluče da novogodišnju noć provedu u glavnom gradu, izuzev u svojim domovima, u prilici su da izaberu neki od programa koje nude kafići i poneki restoran i hotel.

Jedini podgorički hotel, koji čuva tradiciju dobrog provoda u novogodišnjoj noći uz svirku uživo, je hotel “Crna Gora”, gdje će goste 31. i 1. zabavljati crnogorski izvođači Saša Korać i 4-play band, Ema Čivović i Bato Vujošević.

"Cijena svečanog dočeka u Gradskoj kafani, uz švedski sto i neograničenu konzumaciju pića je 50 eura po osobi, dok repriza dočeka 1. januara košta 40 eura", kazao je direktor prodaje hotela Đorđe Brajović.

Oni obećavaju tradicionalno dobru zabavu, uz opuštenu atmosferu i izvrsnu hranu.

"Skroman budžet, dobar provod"

Jedan od restorana koji se odlučio za proslavu najluđe noći, uz zvuke žive muzike, je restoran „Ribnica”.

Goste će sve tri noći zabavljati solisti Igor Đurović, Tanja Šeter i Peđa Nedeljković.

Ulaz za najluđu noć plaćaće se 35 eura, a u cijenu karte, za koju je neophodna prethodna rezervacija, uračunata je svečana večera, dok se piće dodatno plaća.

Druge i treće noći ulaz uz večeru će biti 20, odnosno 10 eura.

Za provjereno dobar provod u restoranu Sportskog centra „Morača” biće zaduženi bend “Prijatelji” i solisti Anes Delić i Jelena.

" Cijena karte za svečani doček, u koju je uračunata večera i jedno piće, iznosi 35 eura. Prvog i drugog januara naše goste zabavljaće popularna pjevačica Mia Borisavljević, a cijena ulaza i večere za prvi januar iznosi 20 eura, dok je drugog ulaz slobodan" kazao je menadžer Cvetko Bjelobrković.

Menadžeri podgoričkih lokala uvjeravaju da se za prilično skroman budžet od 30 do 50 eura po osobi, uz prethodno obezbijeđenu rezervaciju, za najluđu noć može dobro provesti.

U "Shass" separe 200 eura

U tu cijenu, u većini lokala, uračunat je užitak u piću, i to onih kratkih, koja se u cjenovniku kotiraju kao “jeftinija”, dok je za nešto skuplje neophodno doplatiti. Za dame cijena dočeka u većini kafića biće jeftinija, a živa svirka u novogodišnjoj noći biće rjeđa, jer su uglavnom angažovani di-džejevi koji će, po najavama menadžera, puštati raznovrsnu muziku od fanka, soula, domaćeg pop roka, pa do nezaobilaznih narodnjaka...

U noćnom klubu “Shass” za dobar provod u novogodišnjoj noći biće zadužen takmičar za Zvijezde Granda Milan Davidović i di-džej Đorđe Shar, dok će se istom solisti 1. januara pridružiti DJ Sinke.

Za drugi januar iz “Shassa” najavljuju gostovanje legendarnog narodnog pjevača Miroslava Ilića.

"Cijena ulaznice, u koju je uračunata neograničena konzumacija pića, za muškarce je 40, a za djevojke 30 eura, dok se rezervacija stola naplaćuje dodatnih 20, a separea 200 eura. Prvog januara cijena samo ulaznice plaćaće se tri eura, a drugog 10 eura”, kazali su iz “Shassa”.

U "Market" za samo 15 eura

Za dobar provod u noćnom klub “Mint” u najluđoj noći zadužen je “Prestige bend” i trubači, a cijena ulaznice, uključujući gratis piće, je za muškarce 35, a za dame 30 eura. Rezervacija, koja se dodatno naplaćuje, važi za sve tri noći.

Prvog januara, po istoj cijeni ulaznice u “Mint-u”, nastupa “Amadeus bend” i DJ Ivan.

“Drugog januara goste će zabavljati Đus i DJ Shone, a cijena ulaznice je 25 za muškarce, odnosno 20 za djevojke”, kazali su iz MINT-a.

Iz popularnog noćnog kluba “Velvet” pozivaju goste da se, kako kažu, u najljepšem klubu u Podgorici sa svojim prijateljima prepuste uživanju u sjajnom novogodišnjem provodu.

Cijena ulaza, uz gratis piće, je 45 za muškarce, odnosno 35 eura za djevojke. Goste će u noći dočeka, kao i 1. januara, kada će ulaz biti slobodan, zabavljati DJ Bora. Oni najavljuju repertoar za sve muzičke ukuse.

U lokalu “Market” dobar novogodišnji provod obećavaju po cijeni ulaza od svega 15 eura, dok je rezervacija besplatna.

U novogodišnjoj noći goste će zabavljati crnogorski izvođač Bane Nedović sa pratećim bendom, dok za 1. i 2. januar najavljuju gosta iznenađenja.

Pojedini lokali još uvijek nijesu odlučili o detaljima organizacije svečanog dočeka, poput “Pub-a 111”, ali će, kako kažu, putem plakata i medija, u narednih nekoliko dana obavijestiti sve zainteresovane.

Na trgu posljednji put 2006. godine

Na podgoričkom Trgu Republike građani su posljednji put dočekali 2006. godinu. Tada je uz nekoliko hiljada prisutnih građana, staru godinu ispratio jedan od naših najpopularnijih pop pjevača Zdravko Čolić, koji te večeri, za izuzetno visok honorar, za koji se nagađalo da je bio blizu 70 hiljada eura, nije štedio glas.

Brojnu publiku te noći zabavljali su i Sergej Ćetković, tadašnji sastav “No Nejm”, kao i “Perper”, a slavlje je završeno tradicionalnim vatrometom. Nakon tog spektakularnog slavlja, narednih godina doček najluđe noći je izostao, jer je gradska vlast odlučila da ta sredstva opredijeli u dobrotvorne svrhe.

Ove godine, prema najavama gradonačelnika Miomira Mugoše, sredstva će, kao i prethodnih godina, biti usmjerena organizacijama koje se bave zaštitom i projektima osoba sa posebnim potrebama, a visina doniranog iznosa biće naknadno poznata.

Bonus video: