Nagrada za Berišaja i KUD "Ramadan Šarkić"

Predsjednik GO Tuzi Nikola Gegaj čestitao je svim građanima Tuzi Dan opštine, podsjetivši na važan datum iz istorije, 67. godišnjicu oslobođena od okupatora
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 16:43h

Kulturno-umjetničko društvo "Ramadan Šarkić” i Nikola Berišaj dobitnici su nagrade Gradske opštine Tuzi za 2011. godinu, koja im je uručena na današnjoj svečanosti u KIC-u "Malesija", povodom Dana oslobođenja GO Tuzi, “15. decembra”.

Predsjednik komisije Mark Camaj kazao je da je žiri na sjednici 12. decembra tajnim glasanjem odlučio da nagradu dodijeli KUD-u “Ramadan Šarkić” za kulturno dostignuće i doprinos GO Tuzi i Nikoli Berišaju za humanost.

Nikola Berišaj je kazao da nije očekivao nagradu, ali da mu znači puno.

Za mene je ova nagarda kao da su mi dali zgradu: Berišaj

"Za mene ona ima vrijednost kao da su mi dali neku veliku zgradu, a možda je nisam ni zaslužio. Nagrada u pravo vrijeme uvijek dođe, ali su me veličali više nego što jesam", kazao je Berišaj.

Umjetnički rukovodilac u KUD-u “Ramadan Šarkić”, Emin Adžović istakao je da je pomenuto društvo u proteklih 65 godina učestvovalo na brojnim festivalima u Crnoj Gori, regionu i svijetu, a da je nagrada koju su juče dobili prva od GO Tuzi, što im predstavlja veliko zadovoljstvo.

"Velika je satisfakcija da grad iz koga potičemo nama uzvraća ono što su generacije stvarale radom svih ovih godina. Jedno smo od rijetkih društava koje baštini igre, pjesme, tradiciju svih naroda koji žive u Crnoj Gori, kako većinskih tako i manjinskih naroda. To smo svih ovih godina radili dok je kod drugih to bila moda jedno vrijeme ", kazao je Adžović.

Sljedeće godine u saradnji sa Centrom za očuvanje kulture manjina, KUD “Ramadan Šarkić” organizovaće veliku proslavu povodom 65 godina rada.

"Pionirski ansambl će predstavljati Crnu Goru u Albaniji, Bosni i Hercegovini, a dramska sekcija će predstavljati društvo na festivalu dramskog stvaralaštva u Bijelom Polju. Reprezentativni ansambl gostovaće u julu na međunarodnom festivalu u Parizu, što je, mislim, do sada uspjelo samo KUD-u “Budo Tomović”, što se tiče Crne Gore, a u septembru naredne godine ćemo u Pefkohoriju u Grčkoj predstavljati Crnu Goru bogatim repertoarom", rekao je Adžović.

Predsjednik GO Tuzi Nikola Gegaj čestitao je svim građanima Tuzi Dan opštine, podsjetivši na važan datum iz istorije, 67. godišnjicu oslobođena od okupatora.

"Ovo je prilika da se sjetimo svih boraca NOR-a iz područja GO Tuzi, na našeg heroja Mahmuta Lekića i na sve naše junake i žrtve na ovim prostorima tokom Drugog svjetskog rata, na čemu im vječna hvala i slava. Multivjerska Malesija je dokaz kako ljudi mogu i uspijevaju zajedno", istakao je Gegaj.

Bonus video: