Veljović i Čarapić: Sačekajmo kraj istrage afere "Listing"

Ja to u ovom trenutku ne bih komentarisala, jer istraga nije završena. Postupak je u toku, nakon toga mi ćemo sagledati da li smo imali problema u tome, rekla je Čarapić
0 komentar(a)
veljovic, carapic, Foto: Savo Prelević
veljovic, carapic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2011. 15:07h

Čelnici tužilaštva i policije Ranka Ćarapić i Veselin Veljović poručili su danas da bi u vezi afere listing trebalo sačekati kraj istrage.

Premijer Igor Lukšić je u četvrtak rekao da sumnja da će istraga o aferi listing imati rezultata, zbog, kako smatra, deficita funkcionalnosti službi bezbjednosti.

Čarapić je kazala Radiju Anteni M da o eventualnim problemima treba razgovarati kada se završi istraga.

"Ja to u ovom trenutku ne bih komentarisala, jer istraga nije završena. Postupak je u toku, nakon toga mi ćemo sagledati da li smo imali problema u tome", rekla je ona.

Veljović je kazao da je "tužilačka istraga u toku i ne može komentarisati detalje".

List Dan je objavio listing u kome je navedeno da su Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen 2008. godine kontaktirali sa odbjeglim Darkom Šarićem.

Crnogorski zvaničnici su to demantovali, ocjenjujući da su u pitanju falsifikati i zatražili od tužilaštva hitnu istragu.

Specijalni tužilac Đurđina Ivanović kazala je da je format spornog listinga, koji je objavljen u Danu, napravljen u policiji, a neko je naknadno falsifikovao.

Uprava policije je odbacila kao spekulacije navode da je listing o telefonskoj komunikaciji Lukšića i Roćena sa Šarićem falsifikovan u toj ustanovi.

Policija je saopštila da postoji mogućnost da je sporan dokument falsifikovan u nekoj drugoj državi, jer je listing telefonskih razgovora Šarića dostavljan i partnerskim službama u regionu.

Veljović je kazao da će podnijeti ostavku ukoliko se utvrdi odgovornost policije u aferi listing.

Bonus video: