Adaptacija Poliklinike KC počinje u ponedjeljak

„Uz donaciju oni će otvoriti poseban žiro-račun za klijente za pomoć i donacije Kliničkom centru“, kazao je Mijović
0 komentar(a)
dr Milan Mijović, Foto: Zoran Đurić
dr Milan Mijović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.12.2011. 13:47h

Radovi na adaptaciji Poliklinike Kliničkog centra Crne Gore, počeće u ponedjeljak, kada je obilježava Dan te ustanove, 19. decembar, najavio je direktor dr Milan Mijović.

Radove na polikliničkom dijelu podržala je i NLB Banka sa 10 hiljada eura.

„Uz donaciju oni će otvoriti poseban žiro-račun za klijente za pomoć i donacije Kliničkom centru“, kazao je Mijović, i uručio zahvalnicu direktoru te banke Antonu Ribnikaru.

„Nama u banci nije bila teška odluka da na kraju godine kada ocjenjujemo rezultate i vidimo kako smo radili, da se odlučimo da doniramo novac KC jer smo svi znali da će tada biti dobro utrošene“, kazao je Anton Ribnikar, i dodao su zaposleni u toj banci, takođe donirali i krv Centru za transfuziju.

Ultrazvučni aparat za gastroenterologiju

Kliničkom centru je uručena i donacija od farmaceutske kompanije „Novartis“ , u vidu ultrazvučnog aparata, sa abdominalnom sondom sa vodičem za biopsiju jetre, koji će doprinijeti dijagnostici na Internoj klinici i Odjeljenju za gastroenterologiju.

U to ime Mijović je uručio zahvalnicu i predstavnicima te kompanije.

„Cilj nam je da u godinama koje su ispred nas budemo vaš dugoročni partner u unaprjeđenju zdravstvene zaštite i da edukacijom i ljekara i pacijenata podignemo nivo svijesti o rijetkim malignim oboljenjima za koje je jako bitno da u što ranijem stadijumu budu otkrivene“, kazala je Marija Lopičić, direktorka "Novartisa" za Crnu Goru.

Takođe, Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju “TIKA” donirala je medicinsku opremu Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore u vrijednosti oko 40.000 eura.

Bonus video: