Osnovci sa Žabljaka pobjedili na konkursu "Vukova zadužbina"

"U pjesmi je opisana ljubav prema djevojčici ali i o šaputanju, tajnama i osjećanjima živih bića i kako se osjećanja izražavaju", priča Desimir
119 pregleda 0 komentar(a)
osnovci sa žabljaka, Foto: Obrad Pješivac
osnovci sa žabljaka, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 15.12.2011. 13:02h

Učenici OŠ "Dušan Obradović", Desimir Medojević iz petog i Budimir Anđelić iz devetog razreda pobijedili su na literarnom konkursu ogranka "Vukove zadužbine" iz Čačka koji se tradicionalno organizuje pod motom "Mladi čuvari narodne duhovne kulture".

Nagrade su im, ali i njihovim nastavnicima Stojanki Žugić i Željku Miljiću, uručene u utorak, u Čačku na svečanosti upriličenoj povodom dana toga grada.

Najbolji su bili u konkurenciji više od 300 radova iz Crne Gore, Srbije i republike Srpske. Desimirova pjesma na temu "Najljepše riječi se šapuću" u konkurenciji nižih a Budimirov rad "Moj jezik je od zlata jabuka» pobrali su aplauze prisutnih.

"U pjesmi je opisana ljubav prema djevojčici ali i o šaputanju, tajnama i osjećanjima živih bića i kako se osjećanja izražavaju", priča Desimir.

"Stare izraze, kroz pismeni rad, poredio sam sa novim koji su sve više u upotrebi. Želio sam dati doprinos očuvanju jezičkog fonda koji polako isčezava ali i istaći potrebu učenja stranih jezika", kaže Budimir.

Direktor škole Veselin Vukićević kaže da je bio izuzetno ponosan toga dana u prepunoj sali Centra za kulturu u Čačku i izražava zadovoljstvo što su dvojica njegovih đaka nastavili nisku uspjeha žabljačkih osnovaca na takmičenjima u državi i inostranstvu.

Bonus video: