Studenti protestovali u holu Tehničkih fakulteta

Za slab odziv Studentski parlament krivi pojedine anonimuse i "neke" medije koji su vodili negativnu kampanju protiv protesta
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 19:40h

Kiša koja trenutno pada spriječila je studente da protestuju na platou ispred Tehničkih fakulteta, kako je ranije planirano.

Oko 200 njih okupilo se u holu fakulteta sa nekoliko transparenata, a prekinuta su i predavanja.

Protest organizuje Studentski parlament (SPUCG) koji je prije šest dana otkazao studentsko-radnički protest planiran za današnji dan.

Prilog TV Vijesti

Zbog slabog odzira studenata predstavnik Parlamenta Ilija Kaluđerović krivi pojedine anonimuse i negativnu kampanju "nekih" medija, ne precizirajući kojih.

"Mnogi studenti su premijerovo obećanja shvatili kao kraj protesta i ostali kući. Dodatno nam je zasmetalo i loše vrijeme", kazao je Kaluđerović.

Predsjedniku SP Petru Goluboviću je loše

Prisutni studenti poručili su da se prvo moraju zalagati za svoja prava i ispunjenje studentskih zahtjeva, pa te onda ostalih društvenih.

Organizatori su se juče sastali sa premijerom Lukšićem koji je prihvatio njihove zahtjeve za poboljšanje uslova studiranja, ali su ovim okupljanjem htjeli da pokažu Vladi da će pažljivo pratiti da li se ispunjavaju njihovi zahtjevi.

Za razliku od prethodnog (17.novembra), da današnjem protestu nema studenata Filozofskog fakulteta i FPN-a.

Ovaj dan mnogim neće biti ništa drugačiji od ostalih.

Galerija

Bonus video: