Keljmendi nema dozvolu za hotel: Uplatio 225 hiljada za legalizaciju

Do danas, prema riječima Dejana Milovca, nije poznato na što je Opština Ulcinj potrošila taj novac
60 pregleda 0 komentar(a)
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2011. 09:13h

Prema podacima do kojih je došao MANS, Naser Keljmendi je 2008. Opštini Ulcinj uplatio 225.000 eura na ime legalizacije svog objekta, koji je, kako je “Vijestima” saopšteno, bespravno sagradio u naselju Donji Štoj u Ulcinju.

Do danas, prema riječima direktor programa za urbanizam u toj NVO Dejana Milovca, nije poznato na što je Opština Ulcinj potrošila taj novac, imajući u vidu da plan za to područje nije nikada urađen, niti je Keljmendiju ikada izdata građevinska dozvola.

Keljmendija neke službe, političari i mediji optužuju da je glavni narko-diler u regionu, što on negira.

Milovac je objasnio da se Keljmendi početkom septembra 2008. obratio Opštini Ulcinj, zahtjevom za akontativno plaćanje komunalija za poslovno-stambeni objekat u Donjem Štoju, za koji je tada tvrdio da je sagrađen još 2003. godine.

Na osnovu tog zahtjeva, dodao je, Opština Ulcinj je krajem novembra 2008. sa Keljmendijem sklopila Ugovor o finansiranju izrade planskog dokumenta.

Milovac navodi da je ugovorom predviđeno da Opština Ulcinj pristupi izradi lokalne studije lokacije (LSL) „Donji Štoj“ kojom bi bila legalizovana zgrada Keljmendija, a koju bi finansirao sam Keljmendi u iznosu od 250.000 eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: