Bez kružnog toka, obilaznica u Rakonjama biće opasna

Pitanje priključenja obilaznice na magistralnu dionicu puta riješiće se izgradnjom kružnog toka saobraćaja koji je u programu opštinskih javnih radova za iduću godinu
165 pregleda 0 komentar(a)
Rakonje, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Rakonje, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 13.12.2011. 18:16h

Obilaznica oko Bijeog Polja je pri kraju i u lokalnoj upravi se nadaju da će biti svečano otvorena do kraja godine, a najvjerovatnije 3. januara, kada je Dan opštine.

Mještani naselja Rakonje, gdje se obilaznica uključuje na magistralni put koji vodi prema Podgorici, odnosno Beranama, upozoravaju na opasnost ukoliko se ona u saobraćaj pusti bez dobrog rješenja za raskrsnicu. Kako tvrde, raskrsnica na tom potezu nije kvalitetno isplanirana.

Potpredsjednik Opštine Radovan Obradović, čija je kuća u blizini kritične raskrsnice, potvrdio je „Vijestima“ da je bojazan mještana tog dijela naselja opravdana.

“Pitanje priključenja obilaznice na magistralnu dionicu puta riješiće se izgradnjom kružnog toka saobraćaja koji je u programu opštinskih javnih radova za iduću godinu. To je prioritetan posao, jer je uskoro najavljeno svečano otvaranje obilaznice. Zbog toga je u cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju neophodno riješiti pitanje kružnog toka raskrsnice u Rakonjama”, kazao je Obradović.

On je naveo da će se u okviru tog saobraćajnog problema morati riješiti i pitanje odvođenja amosferskih voda na tom potezu.

“Prilikom velikih padavina na kolovozu se zadržava velika količina vode u dužini oko 200 metara i to na potezu od raskrsnice do hotela „Durmitor“. Očekujemo da će stručnjaci za saobraćaj riješiti i taj problem, koji je jedan od gorućih za bezbjednost saobraćaja na toj dionici”, kazao je Obradović.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić nedavno je konstatovao da će sve tri faze obilaznice, nakon njenog završetka, koštati 26.832.675 eura, što je, kako je naveo, do sada najveća i najznačajnija investicija u istoriji Bijelog Polja.

Bonus video: