Na protest ne dolaze studenti iz Nikšića i sa FPN-a

Učešće su odbili studenti Filozofskog fakulteta koji smatraju da su izmanipulisani i prevareni i da ne treba da podrže aktivnosti SP
0 komentar(a)
Protest studenata, Foto: Savo Prelević
Protest studenata, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2011. 05:58h

Dio studenata i njihova udruženja koji su kritikovali otkazivanje protesta sa radnicima, odlučili su da bojkotuju studentski protest koji je Studentski parlament (SP) najavio za 15. decembar.

Učešće su odbili studenti Filozofskog fakulteta koji smatraju da su izmanipulisani i prevareni i da ne treba da podrže aktivnosti SP.

"Članovi SP koji, navodno, nijesu znali da se sprema studentsko-radnički su podržali tročasovnu blokadu nastave koja je prošle sedmice organizovana na Filozofskom fakultetu a koja je najavljena kao uvertira u, sada već otkazani, studentsko-radnički protest", pišu u saopštenju nikšićki studenati i dodaju da je na toj tribini učestvovao predstavnik Unije slobodnih sindikata i zajedno sa njima najavio pomenuti protest.

Sastanak sa Lukšićem, pa na ulicu

Njihovu odluku podržala je grupa studenata sa FPN-a i Studentska unija.

"Protest organizuju ljudi koji su se proteklih dana dovoljno diskreditovali", smatraju oni i pozivaju studente FPN-a da ne izađu na protest koji organizuje Studentski parlament, dok su iz Studentske unije kazali da protest bez radnika nema smisla.

Odlukom većine članova SP protest sa radnicima je otkazan jer, kako su saopštili, nijesu svi članovi bili upoznati sa tom idejom.

Samostalni protest najavili su za dan nakon sastanka sa premijerom Lukšićem.

Bonus video: