Administrator ćuti o spisku "zaslužnih građana"

"Iako je rok istekao u petak, od administratora nisam dobila odgovor", rekla je Branka Bošnjak
0 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.12.2011. 17:12h

Iako je to morao da učini do petka, administrator Glavnog grada Željko Vuković još uvijek se nije izjasnio o presudi Upravnog suda kojom je odlučeno da je Skupština dužna da objavi spisak „zaslužnih građana koji su dobili stanove u periodu od 2006. do 2010. godine”.

Zaključak koji Vuković nije ispoštovao donesen je na posljednoj skupštinskoj sjednici zahvaljujući glasovima vladajuće koalicije, a uprkos protivljenju šefice kluba odbornika Pokreta za promjene Branke Bošnjak, koja je smatrala bespotrebnim da Skupština uopšte raspravlja o pravosnažnim presudama suda.

Dok je čekala odgovor, koji, kako je potvrdila, još uvijek nije dobila, Bošnjak je ponovo presavila tabak i tužila Upravnom sudu Skupštinu Glavnog grada tražeći da se kao nezakonit poništi Zaključak koji su odbornici usvojili na sjednici 1. decembra, a kojim se Vuković ovlašćuje da izvrši prethodnu predsudu Upravnog suda u vezi sa objavljivanjem imena vlasnika stanova.

" Iako je rok istekao u petak, od administratora nisam dobila odgovor. U četvrtak sam predala tužbu Uprvanom sudu za poništenje zaključka i nepoštovanja odluka suda", kazala je Bošnjak.

Spisak koji Glavni grad dugo vremena odbija da objavi jedna je od najčuvanijih tajni jer se na njemu navodno nalaze imena ljudi iz pravosuđa i policije.

Odbornica PzP-a nedavno je poručila da oglušavanje o pravosnažnu presudu Upravnog suda samo dokazuje da tu nijesu čista posla i da je riječ o korupciji.

Bonus video: