Nema poskupljenja ribe: Kilogram jegulje od 13 do 15 eura

Sušeni šaran možete kupiti, opet zavisno od veličine, između 10 i 20 eura za kilogram", kazala nam je Nevenka Perović
184 pregleda 0 komentar(a)
Prodaja ribe, Zelena pijaca, Foto: Luka Zeković
Prodaja ribe, Zelena pijaca, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2011. 17:31h

Krajem godine na podgoričkim pijacama je tradicionalno, zbog velikog broja slava, povećana potražnja morske i rječne ribe. Prodavci ribe kraj godine obično koriste da povećaju cijene i tako dodatno zarade, međutim ove godine nije tako. Prema riječima prodavaca, cijene su uglavnom ostale nepromijenjene u odnosu na prethodni period.

"Prodaja ribe ide dobro, ne treba se žaliti, iako nije kao ranijih godina. Cijena svježeg šarana se kreće između dva i pet eura, zavisno od veličine. Svježa ukljeva je četiri, a sušena pet eura. Tovljena pastrmka iz bazena košta 4,50 eura, dok je kilogram jegulje između 13 i 15 eura.

Najjeftiniji su kinezi koji koštaju između euro i dva po kilogramu. Sušeni šaran možete kupiti, opet zavisno od veličine, između 10 i 20 eura za kilogram", kazala nam je Nevenka Perović, prodavačica na Zelenoj pijaci koja kaže da godinama prodaje ribu.

"Cijene nijesmo mijenjali u odnosu na prethodni period"

Zainteresovani na Zelenoj pijaci mogli su da kupe i morsku ribu, iako prodavci kažu da je subota dan kada je najbolja ponuda morske ribe.

"Cijene nijesmo mijenjali u odnosu na prethodni period. Sardele koštaju četiri eura, dok je cijena brancina 5,5 eura. Lignje su pet eura, a prodaja morske ribe je danas dosta slaba. Juče je bila bolja, ali očekujemo da će ovih dana potražnja, pogotovo zbog Nikoljdana, biti veća", rekao nam je Miho Vujašević.

Bonus video: