Dio studenata i njihovih udruženja prozvao SP: Izdali ste nas

Studenti sa FPN- smatraju da posljednja dešavanja ukazuju na u "najmanju ruku sumnjive vjetrove koji ljuljaju studentsku organizaciju"
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2011. 09:47h

Odluka Studentskog parlamenta da otkaže protest sa sindikatima iznenadila je dio studenata i njihovih organizacija koji smatraju da ih je Parlament izdao.

Svoje nezadovoljstvo dio studenata je iskazao i grafitom „Studentski parlament = izdaja“ na zidu zgrade preko puta Pravnog fakulteta.

Na drugoj strani, članovi studentskog parlamenta koji su odustali od protesta čekaju da im premijer Igor Lukšić garantuje ispunjenje zahteva koji se odnose na poboljšanje uslova studiranja.

Sastanak Lukšića i parlamentaraca, koji juče nijesu željeli da obrazlažu zbog čega su se predomislili, najavljen je za sljedeću sedmicu.

Jovović: I dalje ima slobodnomislećih

„Studentska populacija je primila auto-gol“, kazao je „Vijestima“ Ognjen Jovović, predstavnik studenata Filozofskog fakulteta i pozvao studente da preispitaju ko ih predstavlja u Studentskom parlamentu.

On smatra da je suvišno komentarisati razlog povlačenja studenta jer sve ide na njihovu štetu, a u prilog onima „od kojih traže bolji Univerzitet“.

Jovović podsjeća da su ideju protesta podržali studenti Filozofskog fakulteta i grupa studenata sa FPN-a, a da u Studentskom parlamentu nije bila većina zainteresovanih.

„Mi smo u srijedu, 7. decembra na fakultetu napravili blokadu nastave i tribinu kao nastavak pobune protiv stanja na Univerzitetu i u društvu.

Poruka iz Zagreba primjenljiva i u Podgorici

Tom skupu pridružio se Petar Golubović, ali i oni koji su protest sabotirali”, kaže Jovović koji se izvinjava sindikatima i moli ih da i dalje vjeruju slobodno-mislećim studentima kojih na Univerzitetu ima.

FPN-ovci se ograđuju od parlamenta

Oglasila se i grupa studenata sa FPN-a koja je sarađivala sa Studentskim parlamentom i organizovala blokade nastave i koja je podržala studentsko-radnički protest.

Oni u saopštenju navode da “otkazivanje protesta nekoliko dana prije nego što je trebalo da se održi i krajnje čudan ultimatum koji se tako kasno upućuje gospodinu premijeru, navodi na u najmanju ruku sumnjive vjetrove koji ljuljaju studentsku organizaciju”.

“Nije nam cilj da pravimo nikakve frakcije među studentskom populacijom, ali je naša obaveza, kao studenata koji su od početka bili u organizaciji protesta, promovisali i branili studentsko jedinstvo, jeste da obavijestimo javnost da volja Studentskog parlamenta nije volja većine studenata”, stoji u saopštenju.

Grupa studenata sa FPN-a kaže da se ograđuje od daljeg djelovanja Studentskog parlamenta, kao i od evidentnog pokušaja da se karikira studentska populacija i da se manipuliše studentskim interesima.

Galerija

Bonus video: