Elektroprivreda isključila oko 4.000 korisnika

"Najveći prosječan dug imaju domaćinstva u Nikšiću, za kojima slijede Podgorica i Cetinje. Najveći procenat naplate, imaju domaćinstva u Tivtu i Pljevljima", navodi se u saopštenju EPCG
0 komentar(a)
električno brojilo, Foto: Luka Zeković
električno brojilo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2011. 14:46h

Elektroprivreda (EPCG) je od početka specijalnog projekata poboljšanja naplate u crnogorskim opštinama, isključila sa mreže oko 4.000 potrošača zbog dugova.

Iz kompanije su saopštili da su 2.390 potrošača ili izmirili dugovanja ili potpisali protokole za njihovo izmirenje na više mjesečnih rata, dok je van mreže njih 1.440.

EPCG je, kako su kazali, poboljšala i procenat naplate, tako da novembarska faktura u odnosu na oktobarsku iznosi 113 odsto.

Poslovanje EPCG, prije svega, opterećuju dugovanja domaćinstava, čiji prosječan dug za struju iznosi oko 360 eura po mjernom mjestu.

"Najveći prosječan dug imaju domaćinstva u Nikšiću, za kojima slijede Podgorica i Cetinje. Najveći procenat naplate, odnosno najniži dug po mjernom mjestu, imaju domaćinstva u Tivtu i Pljevljima", navodi se u saopštenju EPCG.

Iz kompanije su poručili da će i u narednom peridu nastaviti akciju poboljšanja naplate, jer izbjegavanje obaveza i neplaćanje faktura predstavlja kršenje zakona i ugrožava kvalitet i stabilnost usluga EPCG.

Oni su još jednom pozvali potrošače da iskoriste olakšice za izmirenje dugovanja na više mjesečnih rata putem protokola i na taj način izbjegnu naradikalniju mjeru, odnosno isključenje.

EPCG je, kako tvrde njeni predstavnici, odlučna u namjeri da naplatu električne energije u potpunosti uvede u redovne tokove, kako bi zaštitila interese društva, kompanije i urednih platiša.

Bonus video: