Borisu Jovićeviću septembarski račun za vodu 118 eura

"Priznali su grešku i otklonili kvar, ali poslije žalbe veliki računi za vodu stigli su mi i za oktobar 62,52 eura i za novembar 42,77 eura"
64 pregleda 0 komentar(a)
ulaz, Bulevar, Foto: Vesko Belojević
ulaz, Bulevar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.12.2011. 17:56h

Stanarima ulaza broj 41 na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog proteklih pet mjeseci dolaze veliki računi za vodu, zbog toga što se svih dest stanova u zgradi snabdijeva sa zajedničkog vodomjera na koji su spojeni i apoteka i frizerski salon koji su na istom ulazu.

Stanar Boris Jovićević uložio je reklamaciju za septembarski račun od 118,97 eura, ali nakon žalbe rekli su mu da je veliki račun uzrokovan problemom na holenderu za vodomjer te da će smanjiti račun.

"Priznali su grešku i otklonili kvar, ali poslije žalbe veliki računi za vodu stigli su mi i za oktobar 62,52 eura i za novembar 42,77 eura. Za septembarski račun ispada da smo potrošili 40 cisterni vode koju oni nemaju ni u kaptaži odakle nam je distribuiraju. Iz “Vodovoda” nam govore da je to normalno za potrošače i da to što imamo zajednički vodomjer i što nam neko drugi troši vodu nije njihov problem. Nijesu voljni da nas prime, da nas saslušaju, a traže da nam naplate vodu. Sve da imamo ribnjak u zgradi ne bismo toliku vodu potrošili pa da je mijenjamo", kazao je Jovićević.

"Dovoljno je da nekome malo curi slavina..."

Iz „Vodovoda” su kazali da su dijelom uvažili reklamaciju Jovićevića da se stornira septembarski račun tako što će im isplatiti prosjek za prethodna tri mjeseca.

"U oktobru smo ustanovili kvar na holenderu koji smo otklonili, ali ukoliko stanari sumnjaju da li apoteka i frizerski salon imaju interni vodomjer ili ne treba da predaju zahtjev u ime skupštine stanara tehničkoj službi. Česti su slučajevi što može biti jedan od problema da u starim zgradama ima kvarova na instalacijama što može za posljedicu imati velike račune. Dovoljno je nekome da malo curi slavina da se svima odrazi na račune", naveli su iz “Vodovoda”.

Dok iz “Vodovoda” šalju opomene za isključenje sa mreže, stanari pomenute zgrade odbijaju da plate račune dok se ne otkriju razlozi velikih računa za vodu.

Bonus video: