Podgorički parlament završen samo spolja

Gradnja parlamenta počela je početkom juna 2007. godine, a prvobitno je bilo planirano da se završi 2009. godine
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 18:07h

Kablovi, građevinski materijal i nekoliko radnika, su sve što se može vidjeti u zgradi parlamenta Glavnog grada, koji je trebalo da bude završen 2009. godine.

Tokom obilaska, koji je inicirao odbornički klub SNP-a u Skupštini Glavnog grada, direktorica Agencije za izgradnju Glavnog grada Nada Mugoša, kazala je da će do kraja godine biti završeni svi projekti, kako bi se naredne "intenzivno nastavilo sa radom".

Gradnja parlamenta povjerena je preduzeću “Cijevna komerc”, za više od 7 miliona eura

SNP: Nećemo da sudimo nego da mijenjamo

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li su preko policije i tužilaštva pokretali neke postupke, jer su tvrdili da se sa radovima kasni zbog privatnih interesa, Vladimir Vujović iz SNP-a je kazao da se nada da policija i tužilaštvo rade svoj posao.

"Mi se zalažemo da svako radi svoj posao, a klub odbornika na ovaj način obavlja svoju dužnost. Bilo je i krivičnih prijava, koje se mogu naći u tužilaštvu, ali po njima nije postupano. Mi ne bismo htjeli da se sudimo, već da mijenjamo stvari nabolje", rekao je.

U zgradi su predviđeni i liftovi za pristup licima sa hendikepom

Prema projektu, zgrada parlamenta ima šest nivoa, od čega su dva namijenjena za podne garaže sa 1.500 parking mjesta.

Naknadni radovi

Pored sale za održavanje sjednica i kancelarija gradskih funkcionera, objekat će imati i šaltersku, salu za vjenčanja i dvoranu za javne skupove. Na mansardi, koju će sa podzemnim garažama povezivati dva lifta, biće smješteni apartmani i VIP saloni.

U zgradi su predviđeni i liftovi za pristup licima sa hendikepom. Planirano je da zgrada bude opremljena specijalnim sistemom protivpožarne zaštite, a za elektronsku opremu će se pobrinuti kompanija Majkrosoft.

Gradnja parlamenta počela je početkom juna 2007. godine, a realizacija projekta, koja je povjerena preduzeću “Cijevna komerc”, ugovorena je na skoro sedam miliona eura, mada je kasnije taj iznos uvećan zbog naknadnih radova.

Galerija

Bonus video: