Oko 30 studenata FPN-a blokiralo nastavu na 3 sata

Blažo Marinović je, komentarišući mali broj studenata na blokadi, rekao da je to odraz svijesti studenata
96 pregleda 0 komentar(a)
protest, studenti, FPN, Podgorica, Foto: Luka Zeković
protest, studenti, FPN, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2011. 13:55h

Studenti Fakulteta političkih nauka u Podgorici, njih oko 30, blokirali su danas nastavu tri sata zahtijevajući bolje uslove studiranja. Studenti Filozofskog fakulteta u Nikšiću bojkotovali su nastavu u srijedu od 12 do 15 sati i u holu zgrade održali performans zahtijevajući autonomiju Univerziteta i povećanje budžeta.Predstavnik studenata Fakulteta političkih nauka, Nikola Nikolić, kazao je da se od poslednjeg, velikog protesta 17. novembra ništa nije uradilo kako bi se studentski standard poboljšao.„Ništa ne čine da se poboljšaju brojna studentska pitanja. Ova blokada dio je blokade cijelog Univerziteta“, kazao je on i pozvao studente i radnike da se 15. decembra pridruže velikom protestu. „Neki sumnjaju u nas, i govore da je radničko-studentski prejak naziv, ali to je logični slijed događaja. Ti radnici su pošteni ljudi koji moraju da izdržavaju svoje porodice“, naveo je Nikolić.

Malo studenata odraz svijestiNjegov kolega, Blažo Marinović je, komentarišući mali broj studenata na blokadi, rekao da je to odraz svijesti studenata.„To je dokaz koliko je studentska populacija u Crnoj Gori pasivna. Ali, kako je ovo zamišljeno da bude blokada fakulteta, nedolaskom na nastavu oni podržavaju ovo okupljanje“, kazao je Marinović.Urednik studentskog portala Tragom, Damir Nikočević, kazao je da je taj protest jedan u nizu od oktobra, "organizovan u nadi da će se crnogorski Univerzitet spasiti od izjednačenih kriterijuma sa privatnim".Nažalost, rekao je, danas se pokazalo da studenti možda i nijesu spremnni za promjene.„Nadam se da će se probuditi i da će reagovati. Sloboda se ne čeka, ona se traži“, zaključio je on.

Golubović: Nećemo odustatiPredsjednik Studentskog parlamenta, Petar Golubović, rekao je da su studenti istrajni u svojim zahtjevima.„Nećemo odustati dok nam se ne ispune zahtjevi. Ovo je uvod i pripreme za protest", kazao je on.On je najavio održavanje zajedničkih javnih tribina, na Pravnom i na Ekonomskom fakultetu.„To će biti akcija koja će prožeti cijeli Univerzitet. Biće u tribina i akcija kojim ćemo pokazati da želimo da se problemi riješe", rekao je Golubović

Bonus video: