Optuženi za obljubu će raditi dok se ne dokaže krivica

Okrugli sto je tekao mirno do trenutka kada je pomenut događaj kada su dvije štićenice ustanove optužile ranijeg direktora, noćnog vaspitača i portira za obljubu
306 pregleda 0 komentar(a)
silovanje u porodici, Foto: Straitstimes.com
silovanje u porodici, Foto: Straitstimes.com
Ažurirano: 08.12.2011. 12:23h

Okrugli sto na temu Unaprijeđivanje poštovanja ljudskih prava štićenika JU Centar za djecu i mlade “Ljubović” u hotelu “Crna Gora” tekao je mirno do trenutka kada je pomenut događaj iz 2005. godine, kada su dvije štićenice optužile ranijeg direktora Gojka Popovića, noćnog vaspitača Sretena Kipu i portira Sinišu Jovanovića za obljubu.

Izvještaj o stanju u JU Centar za djecu i mlade "Ljubović" iz NVO Centar za građansko obrazovanje podnijeli su socijalna radnica Dragana Otašević i pravnik Danilo Ajković.

Najoštrija kritika upućena direktoru Draganu Pajoviću je da noćni vaspitač Sreten Kipa i portir Siniša Jovanović, nesmetano rade iako se protiv njih vodi krivični postupak povodom ovog događaja.

"Ovo se dogodilo ranije, a po mom dolasku u ustanovu oni su bili suspendovani, a kasnije su pušteni iz pritvora i vraćeni na posao, jer su nevini dok se ne dokaže suprotno. Tačno je da je postupak u toku, ali tek kad odluka suda bude pravosnažna postupiću po njoj", kazao je Pajović.

Upravo u vrijeme kada je goruća tema došla na dnevni red, ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović je ustao i napustio skup.

Ipak u holu hotela "Crna Gora" stigli su ga novinari i postavili mu pitanje vezano za postupak protiv bivšeg direktora Centra Gojka Popovića, koji je sada u penziji, te Kipe i Jovanovića.

Numanović je ponovio ono što je rekao Pajović i otišao na važniji zadatak od okruglog stola o stanju u JU Centar za djecu i mlade "Ljubović".

"Oni su u prvostepenom postupku oslobođeni krivice, na tu presudu je javni tužilac podnio žalbu. Sve do okončanja krivičnog postupka oni su nevini. Kada se postupak okonča postupićemo po odluci suda", kazao je Numanović i žurno napustio skup.

Bonus video: