Vojska Crne Gore donirala 500 kompleta školskog pribora djeci u Avganistanu

Direktorica škole zamolila je admirala Samardžića da nakon povratka u Crnu Goru razmotri mogućnost daljih donacija
0 komentar(a)
Dragan Samardžić Avganistan donacija, Foto: Gov.me
Dragan Samardžić Avganistan donacija, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.12.2011. 11:57h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić tokom posjete pripadnicima IV crnogorskog kontingenta u ISAF misiji u Avganistanu obišao je osnovnu školu "Bigim Shad" u Pol-e Khomriju i uručio donaciju Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore koja se sastojala od 500 kompleta školskog pribora.

Kako se navodi u saopštenju škola ima učioničke kapacitete za 600 učenika, ali se u njoj istovremeno školuje oko 2.500 djece. U nedostatku učionica veliki dio nastave se organizuje i na otvorenom.

U obraćanju admiral Samardžić je podsjetio da pripadnici Vojske Crne Gore, sa svojim mađarskim kolegama iz PRT, imaju za cilj da doprinesu naporima međunarodne zajednice da se u Avganistanu uspostavi bezbjedno i prosperitetno okruženje. Na taj način djeca Avganistana imaće šansu da bezbrižno odrastaju i da se školuju.

"Direktorica škole zahvalila se admiralu Samardžiću na posjeti i uručenoj donaciji i istakla važnost ovakvih i sličnih projekata kojima se podstiče obrazovanje avganistanske djece. Tom prilikom posebno je naglasila problem nedostatka učionica i zamolila admirala Samardžića da nakon povratka u Crnu Goru razmotri mogućnost daljih donacija koje bi unaprijedile uslove školovanja mališana u ovoj školi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: