Mont press photo: Konkurs za najbolju novinsku fotografiju

Zajedno sa novinarima koji pišu, fotoreporteri imaju jedinstvenu priliku da upoznaju javnost sa događajem ali i jedinstvenu odgovornost
0 komentar(a)
anto bakovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
anto bakovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.12.2011. 16:30h

Sa željom da podstakne profesionalan rad novinskih fotografa Crne Gore, Mediteranski centar fotografije iz Bara organizuje 11. Mont press photo dodjelu godišnje nagrade za nabolju novinsku fotografuju u štampanim medijima snimljenu u Crnoj Gori.

Ovaj konkurs uvršten je u kaledar evropskog vodiča za fotografiju, a Mediteranski centar fotografije ga je pokrenuo 2001.

"Fotografija je moćna poruka. U vremenu dominacije slika auditorijum gotovo nikad ne sumnja u verodostojnost fotografije. Objavljena u printanim medijima ima još veću snagu. Čitalac zna da se snimljeni događaj zaista i desio. Zajedno sa novinarima koji pišu, fotoreporteri imaju jedinstvenu priliku da upoznaju javnost sa događajem, ali i jedinstvenu odgovornost. Vrijednosti korektne i nepristrasne informacije ovaj konkurs želi da afirmiše i podstiče", saopštio je u ime organizatora osnivač MCF-a Anto Baković.

Bonus video: