Danilovgrad: Otvoren bulevar Bralenovica petlja - Euro petrol pumpa

Ministar Lompar je kazao da ova raskrsnica osim rješavanja saobraćajnog problema, za opštinu Danilovgrad ima mnogo veći ekonomski značaj
186 pregleda 0 komentar(a)
bulevar, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
bulevar, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 07.12.2011. 14:23h

Bulevar Bralenovica petlja - Euro petrol pumpa na kom su radovi počeli u decembru prošle godine svečano su otvorili ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar, direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

Dužina bulevara je 1.600 metara, ima četiri trake širine po 3,5 metra, duž kog je pješačka staza, zeleni pojas, razdjelno ostrvo širine 2,5 metra i veliki kružni tok koji spaja bulevar sa glavnim prilazom Danilovgradu i regionalnim putem ka Zagaraču i Čevu. Prvobitan rok za završetak ove saobraćajnice bio je 8 mjeseci, ali su radovi kasnili zbog neriješenih imovinskih sporova.

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar kazao da je ova raskrsnica već duži vremenski period predstavljala usko grlo na putu Podgorica - Nikšić te da je završetkom radova riješen "veliki sigurnosno-bezbjedonosni problem".

"Uspjeli smo to da riješimo u sklopu programa raskrsnica koji realizujemo u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja", kazao je Lompar i dodao da su radovi na trasi od 1,6 km koštali oko 1.650.000 eura. On je kazao i da ova raskrsnica osim rješavanja saobraćajnog problema, za opštinu Danilovgrad ima mnogo veći ekonomski značaj i da očekuje da ona "obezbijedi podizanje drugih ekonomskih kapaciteta i da se u budućnosti oko ovog bulevara počne raditi i dosta ekonomskih aktivnosti".

Direkcija za saobraćaj bila je investitor bulevara, vrijednost investicije je 1,670.000 eura, a pored toga za eksproprisano zemljište izdvojeno je oko 400 hiljada eura.

Izvođač radova bila je firma Tehnoput iz Podgorice, firma Saobraćaj inženjering iz Podgorice uradila je projekat, za nadzor nad radovima bila je zadužena firma Zigma iz Nikšića.

Direktor direkcije za saobraćaj Veselin Grbović kazao je da je saradnjom sa svima koji su radili na izgradnji veoma zadovoljan.

"Danas je Danilovgrad dobio najljepši dar koji je mogao da dobije uoči Dana Opštine", kazao je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

Ministar Lompar najavio je da će do kraja godine biti završeni radovi na raskrsnici kod Bijelog Polja, na raskrsnici Ribarevine i da će se moći pustiti u saobraćaj dionica na putu Slijepač most - Pavino Polje.

Bonus video: