Psi lutalice u Dobrim Vodama plaše mještane

Iz Komunalne policije su “Vijestima” rekli da su “odmah prionuli na rješavanje oba problema, shodno našim ovlašćenjima”
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 05:34h

Mještani Dobre Vode požalili su se lokalnim vlastima na dva velika problema sa kojima su suočeni, a koji, kako su kazali, eskaliraju posljednjih sedmica.

Riječ je o neredovnom odvoženju smeća i velikom broju pasa lutalica koji ugrožavaju bezbjednost Dobrovođana, “a posebno najmlađih”.

Tim povodom u naselju je prikupljena peticija sa oko 60 potpisa, koja je dostaljena predsjedniku Opštine i Komunalnoj policiji.

Iz Komunalne policije su “Vijestima” rekli da su “odmah prionuli na rješavanje oba problema, shodno našim ovlašćenjima”.

“Smeće se slabo odvozi i privlači brojne pse lutalice. Treba doći pa vidjeti koliko ih je na autobuskom stajalištu, gdje đaci čekaju autobus za školu, a u večernjim satima je, zbog čopora, i nama starijima rizično da izađemo van kuća. Da li treba da nam se dogodi situacija sa napadima pasa lutalica kao u Kolašinu, pa da se reaguje? Ističem da je naša peticija nadležnima predata dan uoči kolašinskih događaja”, kazao je “Vijestima” predstavnik mještana Edvard Konc.

Načelnik barske Komunalne policije Zoran Pajović potvrdio je da su im se obratili građani Ulice 126 u Dobroj Vodi. On je dodao da je povodom njihovih pritužbi naloženo JP “Komunalne djelatnosti Bar” da redovno prazni kontejnere u naselju, da se očisti “sada zapušteni” prostor oko kontejnera na kojem su “određene količine komunalnog otpada”.

“Komunalci moraju ubuduće da redovno održavaju taj prostor. Komunalnom preduzeću je donijeto rješenje i da sa javnih površina Dobre Vode sakupi pse lutalice i odvede ih u azil”, naveo je Pajović.

Načelnik barske Komunalne policije je istakao da u posljednje vrijeme širom opštine imaju probleme zbog pasa lutalica.

“Bar nema azil i za njihovo uklanjanje angažuje se šinterska služba azila iz Podgorice, čiji su kapaciteti prebukirani, pa trenutno ne možemo preduzeti adekvatne mjere za suzbijanje ove jako negativne pojave”, naglasio je Pajović.

Galerija

Bonus video: