Osnovna škola "Oktoih" proslavila 21. rođendan

Škola od osnivanja nosi ime “Oktoih”, po prvoj štampanoj knjizi na ćirilici, u prvoj državnoj štampariji na svijetu, podsjetio je Konjević
546 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Oktoih, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Oktoih, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.12.2011. 16:26h

Osnovna škola „Oktoih” proslavila je juče Dan škole, odnosno 21. rođendan.

Naime šestog decembra 1990. godine Skupština opštine Titograd donijela je odluku o osnivanju škole, koja je sa radom započela 1. septembra 1991. godine i iz svojih učionica već ispratila 20 generacija učenika.

"Ove jeseni ušli smo u 21. školsku godinu, a za proteklih 20 osnovno školsko obrazovanje u ovoj školi steklo je 2.336 učenika, a diplomu “Luča” zaslužilo je 167 učenika", kazao je juče na svečanosti Vukić Konjević, direktor OŠ „Oktoih”.

Škola od osnivanja nosi ime “Oktoih”, po prvoj štampanoj knjizi na ćirilici, u prvoj državnoj štampariji na svijetu, podsjetio je Konjević.

U prvoj školskoj godini 1991/92. škola je imala 985 učenika koji su bili podijeljeni u 30 odjeljenja, a ove školske godine nastavu pohađa 1.174 učenika u 42 odjeljenja.

Veliki uspjeh za 21 godinu

Povodom Dana škole učenici OŠ „Oktoih” prisutnim đacima, profesorima, roditeljima, rođacima, prijateljima su prezentovali zanimljiv kulturno-zabavni program.

Najviše aplauza dobio je učenik drugog razreda Stefan Vulanović koji je sa sebi svojstvenim šarmom recitovao recitaciju “Vivaldi”, o dječaku koji bi radije da sa drugovima igrao fudbal, nego da svira violinu i bude Paganini.

Konjević je podsjetio da je škola u protekle dvije decenije imala velikih uspjeha na planu obrazovanja učenika i njihovih učešča na raznim sportskih takmičenjima, ali i takmičenja iz oblasti znanja.

"Ispitni centar je kao organizator Državnog prvenstva u znanju učenika, nakon ovogodišnjeg takmičenja, proglasio četiri najbolje osnovne škole u Crnoj Gori čiji su učenici u protekle šetiri godine na ovom takmičenju postizali najbolje rezultate. Naša škola osvojila je drugo mjesto, što predstavlja najbolji rezultat u 20 godina rada škole. Nastavnik matematike Milenko Popadić, na osnovu rezultata koje su njegovi učenici postizali u protekle četiri godine na državnim prvenstvima u znanju izabran je među 10 najboljih nastavnika osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Prije dvije godine isto priznanje osvojio je i naš profesor fizike Ratko Ivanović", rekao je Konjević.

Bonus video: