Na Žabljaku pao snijeg, i u Plavu zabijelilo

Na mostu na Tari snijeg je pao koliko i na Žabljaku iako je visinska razlika skoro 1 km. Ima ga i u Pljevljima a, kako saznajemo, na Jabuci i dalje prema Srbiji je još visočiji
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 13:44h

Nakon prvih pahulja, koje su početkom oktobra nakratko obilježile dugu i toplu jesen, desetak santimetara novog koji je jutros osvanuo, vratilo je Durmitorce u realnost.

Najava meteorologa da će se to dogoditi držala je budnim servisne službe koje su ga spremno dočekale. Snjegočistači Komunalnog preduzeća i Crnagoraputa su prije svitanja obavili posao pa ga na saobraćajnicama koje vode prema Žabljaku i na ulicama nije bilo. To je doprinijelo da sve funkcioniše uobičajeno. Jedina promjena je što je stanovništvo aktiviralo alatke za uklanjanje snijega ispred poslovnih i stambenih objekata.

foto: Obrad Pješivac

Motorizovani mještani stizali su sa vozilima na čijim je krovovima bilo snijega onoliko koliko je i napadalo. Iz unutrašnjosti države pristizali su suvi automobili. Na mostu na Tari snijeg je pao koliko i na Žabljaku iako je visinska razlika skoro jedan kilometar. Ima ga i u Pljevljima a, kako saznajemo, na Jabuci i dalje prema Srbiji je još viši.

Snijeg i u Plavu

Prve pahulje jutros su pokrile i područje plavske opštine. Do deset sati palo je oko 7 cm snijega.

Foto: Amil Ibrahimagić

Mehanizacija JP za komunalnu i stambenu djelatnost Plav odmah je izašla na teren kako bi očistila lokalne puteve, čija dužina u opštini Plav je oko 300 kilometara. Direktor Mehmet Đonbaljaj kazao je da su u preduzeću spremni za zimske dane.

"Mehanizacija je u solidnom stanju, izvršili smo prije zimskog perioda neophodne popravke, tako da su snjegočistači spremni za nastupajuće sniježne dane. Za čišćenje snijega na raspolaganju imamo tri bagera i tri snjegočistača, koji su spremni zadovoljiti potrebe čišćenja i uklanjanja snijega sa ulica. Trenutno raspolažemo sa 20 tona soli i rizle i očekujemo da ćemo pribaviti još, tako da spremno dočekujemo zimske dane", kazao je Đonbaljaj.

Galerija

Bonus video: